Streaming Services kan snart slÄ ner pÄ lösenordsdelning

Streaming Services kan snart slÄ ner pÄ lösenordsdelning

Videostreaming har vuxit till en verksamhet pÄ flera miljarder dollar. Efter Är av dominans av Netflix, Hulu, HBO och Amazon Prime Video gÄr mediekonglomerat inklusive Disney, NBCUniversal och WarnerMedia ocksÄ in i strömmande krig. Streaminglandskapet kommer att vara mycket annorlunda 2020 och det kan sluta kosta slutanvÀndaren.

Why Axis Bug

BĂ„de Disney + och Apple TV + lanserades i november 2019. Och i mitten av 2020 kommer NBC att ha lanserat Peacock och WarnerMedia kommer att lansera HBO Max. Det Ă€r fyra nya plattformar pĂ„ under ett Ă„r, var och en med sin egen katolog av gamla favoriter och nya original. PĂ„ en sĂ„ krĂ€vande marknad mĂ„ste nĂ„got ge – och det kommer förmodligen att vara vĂ„ra plĂ„nböcker.

Enligt uppskattningar frÄn Parks Associates förvÀntas den amerikanska betal-tv-industrin förlora 6,6 miljarder dollar 2019 till piratkopiering och lösenordsdelning. Medan den befintliga industrin och de som snart kommer in i striden potentiellt kan klara denna storm, blir det bara vÀrre hÀrifrÄn. Fram till 2020 kommer branschen att förlora 7,1 miljarder dollar och hoppa till 8,1 miljarder dollar 2022 och sedan 9 miljarder dollar 2024.

Det Àr svÄrt att skylla pÄ konsumenterna för att de vill ha dessa tjÀnster gratis. Streamers kÀnner redan att fÀltet Àr alldeles för uppblÄst, med 75 procent som sÀger att de inte har nÄgra planer pÄ att prenumerera pÄ nÄgra nya tjÀnster. Det Àr som att streamingindustrin har Äterskapat samma TV-paket som den skulle rÀdda oss frÄn. Varför betala för Ànnu en streamingtjÀnst nÀr du kan fÄ lösenordet frÄn en vÀn och titta pÄ Disney + gratis?

För nÀrvarande delar 71 procent av amerikanska streaminganvÀndare sina lösenord med vÀnner och familj, och det kommer sannolikt inte att förÀndras nÀr som helst. Det Àr ett problem som Netflix har kÀnt till i flera Är, men hittills har företaget inte vidtagit nÄgra ÄtgÀrder för att förhindra det. IstÀllet har Netflix gÄtt i motsatt riktning, vilket gör att flera anvÀndare kan skapa olika profiler pÄ samma konto.

Men denna konsumentvĂ€nliga praxis kanske inte Ă€r nĂ„got företag som Disney, NBC och WarnerMedia Ă€r intresserade av att fortsĂ€tta. Även om Disney + tillĂ„ter dig att skapa separata profiler precis som Netflix, kom företaget ut ur porten och gick i avsikt att slĂ„ ner lösenordsdelningen innan dess tjĂ€nst ens lanserades.

Video-streaming-branschen hÄller pÄ att fördubblas i storlek precis som konsumenterna Àr redo att sluta prenumerera pÄ ytterligare tjÀnster. Detta kommer att göra varje dollar mer vÀrdefull under de kommande Ären, sÄ de berÀknade förlusterna Àr viktiga. Det kommer förmodligen inte dröja lÀnge innan mÄnga streamingtjÀnster inför ÄtgÀrder för att förhindra lösenordelning. NÀr allt kommer omkring kom Disney, NBC och WarnerMedia inte in i strömmande krig för att förlora pengar.