Streaming Services kan snart slå ner på lösenordsdelning

Videostreaming har vuxit till en verksamhet på flera miljarder dollar. Efter år av dominans av Netflix, Hulu, HBO och Amazon Prime Video går mediekonglomerat inklusive Disney, NBCUniversal och WarnerMedia också in i strömmande krig. Streaminglandskapet kommer att vara mycket annorlunda 2020 och det kan sluta kosta slutanvändaren.

Why Axis Bug

Både Disney + och Apple TV + lanserades i november 2019. Och i mitten av 2020 kommer NBC att ha lanserat Peacock och WarnerMedia kommer att lansera HBO Max. Det är fyra nya plattformar på under ett år, var och en med sin egen katolog av gamla favoriter och nya original. På en så krävande marknad måste något ge – och det kommer förmodligen att vara våra plånböcker.

Enligt uppskattningar från Parks Associates förväntas den amerikanska betal-tv-industrin förlora 6,6 miljarder dollar 2019 till piratkopiering och lösenordsdelning. Medan den befintliga industrin och de som snart kommer in i striden potentiellt kan klara denna storm, blir det bara värre härifrån. Fram till 2020 kommer branschen att förlora 7,1 miljarder dollar och hoppa till 8,1 miljarder dollar 2022 och sedan 9 miljarder dollar 2024.

Det är svårt att skylla på konsumenterna för att de vill ha dessa tjänster gratis. Streamers känner redan att fältet är alldeles för uppblåst, med 75 procent som säger att de inte har några planer på att prenumerera på några nya tjänster. Det är som att streamingindustrin har återskapat samma TV-paket som den skulle rädda oss från. Varför betala för ännu en streamingtjänst när du kan få lösenordet från en vän och titta på Disney + gratis?

För närvarande delar 71 procent av amerikanska streaminganvändare sina lösenord med vänner och familj, och det kommer sannolikt inte att förändras när som helst. Det är ett problem som Netflix har känt till i flera år, men hittills har företaget inte vidtagit några åtgärder för att förhindra det. Istället har Netflix gått i motsatt riktning, vilket gör att flera användare kan skapa olika profiler på samma konto.

Men denna konsumentvänliga praxis kanske inte är något företag som Disney, NBC och WarnerMedia är intresserade av att fortsätta. Även om Disney + tillåter dig att skapa separata profiler precis som Netflix, kom företaget ut ur porten och gick i avsikt att slå ner lösenordsdelningen innan dess tjänst ens lanserades.

Video-streaming-branschen håller på att fördubblas i storlek precis som konsumenterna är redo att sluta prenumerera på ytterligare tjänster. Detta kommer att göra varje dollar mer värdefull under de kommande åren, så de beräknade förlusterna är viktiga. Det kommer förmodligen inte dröja länge innan många streamingtjänster inför åtgärder för att förhindra lösenordelning. När allt kommer omkring kom Disney, NBC och WarnerMedia inte in i strömmande krig för att förlora pengar.

Relaterade Artiklar

Back to top button