Storbritanniens regering lanserar Coronavirus Chatbot på WhatsApp

Den brittiska regeringen har lanserat en chatbot på WhatsApp, den sociala meddelandetjänsten som ägs av Facebook, för att ge människor information om koronavirus.

Kallas “Coronavirus Information Service” och dess syfte är att rikta människors frågor om sjukdomen till bekräftade statliga webbplatser. Informationen inkluderar ”förebyggande av koronavirus och symtom, det senaste antalet fall i Storbritannien, råd om att stanna hemma, reseråd och mytbrytning.”

För att få åtkomst till tjänsten måste användarna spara numret “07860064422” i sina kontakter, meddela numret på WhatsApp och öppna chatten med ordet “hej”. Chatboten, som har en grön kontrollmarkering bredvid dess namn och profilbild, svarar tydligen med menyalternativ som folk kan välja.

”I svåra tider som dessa använder människor WhatsApp mer än någonsin för att få kontakt med och stödja sina vänner, familj och samhällen. Vi är glada över att kunna förse den brittiska regeringen med kommunikationsverktygen som hjälper dem att svara på allmänhetens frågor om viruset med tillförlitliga hälsoråd i rätt tid, för att hålla människor säkra ”, säger WhatsApp COO Matt Idema i ett uttalande.

Kvaliteten på chatbotten verkar tveksam; vid skrivningstillfället hade ett meddelande som skickats för att aktivera chatboten ännu inte fått något svar eller “levererat” meddelande.

Detta är inte det enda fallet där en regering har samarbetat med WhatsApp för att utveckla en chatbot; i Indien, en bot som heter MyGov Corona Helpdesk hjälper människor att få tillgång till coronavirusinformation. Denna information inkluderar symtom på sjukdomen samt hur människor kan söka hjälp, enligt TechCrunch.

På global skala har WhatsApp samarbetat med WHO, UNICEF och UNDP för att attackera COVID-19-pandemin genom att ge vägledning för vårdpersonal, utbildare, ideella organisationer, regeringar och lokala företag om att använda tjänsten för att hålla människor informerade.

I USA har Microsofts “Healthcare Bot” använts som grund för en chatbot som hanteras av de amerikanska centren för sjukdomskontroll och förebyggande som heter “Clara.” Denna bot kan bedöma symtom, föreslå vilka åtgärder som ska vidtas och ge tips för att hantera hemma.

Relaterade Artiklar

Back to top button