Storbritannien ifrågasätter Google efter att annonser visas tillsammans med extremistiska videor

google-annonser, Storbritannien för att ifrågasätta google över annonser, regeringsannonser visas tillsammans med extremistiska gruppvideor, extremistiska gruppers hatpratvideor, premiärminister Theresa May, tekniska nyheter, indiska expressnyheter  Storbritannien kommer att ifrågasätta chefer från Google om varför annonser som marknadsför regeringens tjänster dyker upp tillsammans med videor som innehåller hatprat och extremistiskt innehåll på sin YouTube-webbplats. (Filfoto)

Storbritannien på fredag ​​kommer att ifrågasätta chefer från Google om varför annonser som marknadsför regeringens tjänster dyker upp tillsammans med videor med hatprat och extremistiskt innehåll på sin YouTube-webbplats. En talesman för premiärministern Theresa May sa att Google skulle delta i ett möte på kabinettet senare på fredag ​​efter att tidningen Times rapporterade att annonser från den offentliga sektorn dyker upp tillsammans med videor med homofoba och antisemitiska meddelanden. Talsmannen sade att regeringen hade avbrutit sin reklam från YouTube. “Vi väntar på försäkringar om att de har den tekniska expertisen för att förhindra att våra annonser visas på fel platser”, sa han.

Andra organisationer, såsom återförsäljare Sainsburys och Argos och tidningen Guardian, sa att de också hade dragit tillbaka sin reklam. “Det är helt oacceptabelt att Google tillåter reklam för varumärken som Guardian att visas bredvid extremistiska och hatade videor,” sade en taleskvinna för Guardian. “Vi har stoppat all annonsering via Google med omedelbar verkan tills vi får garantier för att detta inte kommer att hända i framtiden.”

Google sa i ett uttalande att det arbetade hårt för att ta bort annonser från att visas på sidor eller videor med “hatprat, blodigt eller stötande innehåll” och sa att de hade inlett en översyn för att ge varumärken mer kontroll över var deras annonser dyker upp. “Med miljontals webbplatser i vårt nätverk och 400 timmars video som laddas upp till YouTube varje minut, inser vi att vi inte alltid får det rätt”, står det i ett uttalande. ”I en mycket liten andel av fallen visas annonser mot innehåll som bryter mot vår policy för intäktsgenerering. Vi tar omedelbart bort annonser i dessa fall, men vi vet att vi kan och måste göra mer. ” Google tillade att man trodde på yttrandefriheten och yttrandefriheten på internet, även om man inte instämde i de åsikter som uttrycktes.

Relaterade Artiklar

Back to top button