Steam-utgivningsdatum ändras nu Kräver Valves godkännande

Valve har ändrat sin policy när det gäller hur enkelt det är att ändra släppdatum för kommande spel på Steam. Alla ändringar kräver nu godkännande av Valve.

Som PCGamesN rapporterar kom nyheterna om förändringen via Reddit-användaren HeadlessIvan som arbetar för en indie-etikettutgivare. När vi försöker uppdatera släppdatumet för en av deras titlar dyker ett nytt meddelande upp som säger:

Meddelandet gör det klart att ändra ett släppdatum är nu ett seriöst beslut vad gäller Valve och de vill veta varför det förändras. I slutet av meddelandet föreslås också att försöka ändra datum igen i framtiden kommer att få ännu hårdare granskning.

Som HeadlessIvan påpekar är detta faktiskt en positiv förändring av Valve eftersom det är lätt att justera ett släppdatum missbrukades av vissa. Det gjorde att ett spel kunde visas och sedan fortsätta att visas i avsnittet “Populära kommande” helt enkelt genom att ändra datum. Det kommer inte att hända längre.

I själva verket verkar denna förändring vara ett direkt svar på klagomål om avsnittet Popular Upcoming på Steam, som framhölls av Mike Rose från utgivaren No More Robots redan i mars. Han förklarade i en Twitter-tråd hur avsnittet kunde manipuleras eftersom det sammanställs med släppdatum, som hittills lätt kunde ändras.

Vissa spel listade till och med två släppdatum, ett för att manipulera systemet och det andra för att visa det verkliga släppdatumet på spelbutiksidan. Valves Tom Giardino svarade vid den tiden och sa att det också frustrerar Valve och de “försöker fixa det.” Det är uppenbart att godkännanden verkar vara den lösning som ventilen har löst sig på.

Relaterade Artiklar

Back to top button