Steam-utgivningsdatum ändras nu Kräver Valves godkännande

Steam-utgivningsdatum ändras nu Kräver Valves godkännande

Valve har ändrat sin policy när det gäller hur enkelt det är att ändra släppdatum för kommande spel på Steam. Alla ändringar kräver nu godkännande av Valve.

Som PCGamesN rapporterar kom nyheterna om förändringen via Reddit-användaren HeadlessIvan som arbetar för en indie-etikettutgivare. När vi försöker uppdatera släppdatumet för en av deras titlar dyker ett nytt meddelande upp som säger:

Meddelandet gör det klart att ändra ett släppdatum är nu ett seriöst beslut vad gäller Valve och de vill veta varför det förändras. I slutet av meddelandet föreslås också att försöka ändra datum igen i framtiden kommer att få ännu hårdare granskning.

Som HeadlessIvan p√•pekar √§r detta faktiskt en positiv f√∂r√§ndring av Valve eftersom det √§r l√§tt att justera ett sl√§ppdatum missbrukades av vissa. Det gjorde att ett spel kunde visas och sedan forts√§tta att visas i avsnittet “Popul√§ra kommande” helt enkelt genom att √§ndra datum. Det kommer inte att h√§nda l√§ngre.

I själva verket verkar denna förändring vara ett direkt svar på klagomål om avsnittet Popular Upcoming på Steam, som framhölls av Mike Rose från utgivaren No More Robots redan i mars. Han förklarade i en Twitter-tråd hur avsnittet kunde manipuleras eftersom det sammanställs med släppdatum, som hittills lätt kunde ändras.

Vissa spel listade till och med tv√• sl√§ppdatum, ett f√∂r att manipulera systemet och det andra f√∂r att visa det verkliga sl√§ppdatumet p√• spelbutiksidan. Valves Tom Giardino svarade vid den tiden och sa att det ocks√• frustrerar Valve och de “f√∂rs√∂ker fixa det.” Det √§r uppenbart att godk√§nnanden verkar vara den l√∂sning som ventilen har l√∂st sig p√•.