Steam lanserar fjÀrrspel tillsammans i Beta

Steam lanserar fjÀrrspel tillsammans i Beta

Tidigare denna mÄnad meddelade Valve att den introducerade en ny funktion till Steam som heter Remote Play Together. Det lÄser upp möjligheten att spela lokalt samarbete, lokalt multiplayer och delade / delade skÀrmspel med vÀnner online. Nu Àr den tillgÀnglig för anvÀndning i Beta.

Valve publicerar pÄ Steams community-webbplats och förklarar hur Remote Play Toegther Àr tillgÀngligt sÄ lÀnge du har registrerat dig för Steam Beta. Att delta Àr lika enkelt som att Àndra en instÀllning i Steam-klienten.

NÀr du har kört Beta Steam-klienten Àr det dags att bjuda in dina vÀnner att ocksÄ delta, vilket kan göras genom att vÀlja Remote Play Together i vÀnlistan pÄ Steam Overlay. Om du och dina vÀnner Àr alla registrerade visas alternativet Remote Play Toegether för alla Steam-spel som stöder dess anvÀndning i deras rullgardinsmeny.

Steam Remote Play Together Animerad GIF

Beta-versionen av funktionen kommer definitivt att fungera med upp till fyra spelare, men mycket mer Ă€n vad Valve kallar “ideala förhĂ„llanden”. Den goda nyheten Ă€r att bara en person behöver Ă€ga spelet för att fjĂ€rrspel ska fungera, precis som det skulle vara om dina vĂ€nner kom över för att spela pĂ„ samma plats.

Upplevelsen Àr tÀnkt att vara sömlös, med dina vÀnner att kunna spela som om de Àr lokala, och Valve garanterar att de bara nÄgonsin kommer att se spelet, aldrig vÀrdens skrivbord. Det Àr inte bara spelet som kommer att streamas till dina vÀnner, men Valve stöder röstkommunikation mellan spelare och alla plattformar, inklusive Windows, Mac och Linux.

Den frÀmsta anledningen till Beta Àr att testa och förbÀttra nÀtverksstabilitet och hÄrdvarukompatibilitet. Det kommer sÀkert att ge upp nÄgra problem, sÀrskilt eftersom det finns tusentals spel som den hÀr funktionen kommer att stödja och miljontals Steam-anvÀndare kan spela dem.