State of Ransomware Attacks

State of Ransomware Attacks

Ransomware-attacker skjuter i höjden, bÄde pÄ företag och i allt högre grad mot lokala myndigheter. Det finns olika och vÀxande typer av ransomware-attacker, som ofta börjar med nÄgot sÄ enkelt som en skadlig lÀnk i ett e-postmeddelande, vilket kan lÀmna organisationer bÄde stora och smÄ med förlamad infrastruktur och monteringskostnader för att fÄ tillbaka sina system.

Why Axis Bug

SmÄföretagslÄneleverantören Quickbridge sammanstÀllde en vitbok och infografik som bryter ner tillstÄndet för ransomware-attacker, sÀrskilt pÄ utsatta smÄföretag. Infografiken nedan beskriver vad ransomware Àr, hur attacker intrÀffar, hur du skyddar din infrastruktur och de svindlande ekonomiska och sÀkerhetseffekterna av ransomware-attacker under de senaste Ären.

Ransomware-skydd börjar med att veta vilken typ av attack du har att göra med; crypto ransomware krypterar dina data och filer tills en dekrypteringsnyckel tillhandahÄlls (efter att du betalat), medan locker ransomware fryser anvÀndare ur hela operativsystemet. Vitboken citerar att mer Àn 4 000 attacker har intrÀffat sedan 2016 och att nÀstan hÀlften av smÄföretagen har brutits under det senaste Äret, med 39 procent av dessa skadliga attacker klassificerade som ransomware.

NÀr det gÀller kostnaden för allt detta: 11,9 miljarder dollar i skador pÄ ransomware planeras globalt i slutet av 2019.

Varför Axis Full Ransomware Infographic