Stat för stat: USA: s snabbaste och lÄngsammaste internet

Stat för stat: USA: s snabbaste och lÄngsammaste internet

Maryland har den snabbaste genomsnittliga internethastigheten och Alaska den lÄngsammaste, enligt en ny analys av internethastigheter i de 50 delstater som gjorts av PCMag.com med hjÀlp av data frÄn Ookla Speedtest (som Àgs av PCMags moderbolag, Ziff Davis).

Why Axis Bug

Sammantaget finns det snabbaste internet i tÀtbefolkade östra stater: Maryland. New Jersey, Connecticut, Massachusetts och Rhode Island var de fem bÀsta.

Det som alla har gemensamt i vÄr databaserade analys Àr bred tillgÄng pÄ kabel eller fiberinternet: Comcast-kabel i Maryland; Comcast, Verizon och Optimum i New Jersey; och Comcast, Cox och Optimum i Connecticut, till exempel. Medan dessa stater har landsbygdsomrÄden, sÄsom nordöstra Connecticut och vÀstra Maryland, Àr landsbygden tillrÀckligt nÀra andra befolkade omrÄden för att internetleverantörer fortfarande kan köra linjer till mindre stÀder.

New York, Kalifornien och Texas vÀrderade alla högt och balanserade de stora staternas högteknologiska stÀder med sina lÀgre hastighetsregioner pÄ landsbygden.

De fem nedersta delarna Àr Wyoming, Vermont, Montana, Idaho och Alaska, och det Àr ganska uppenbart frÄn grundlÀggande geografi vad dessa stater har gemensamt: Oavsett om de Àr enorma som Alaska eller smÄ som Vermont, Àr de alla vÀldigt lantliga och saknar större stÀder.

Alaska har unika utmaningar, det Ă€r sĂ€kert. I mycket av staten Ă€r de enda tillgĂ€ngliga internetalternativen fasta trĂ„dlösa och satellit, och inte ens den snabba “Gen5” satellittjĂ€nsten som det mesta av resten av landet fĂ„r. StĂ€der i vĂ€stra Alaska som Dillingham och Hooper Bay kan inte fĂ„ tjĂ€nster som Ă€r snabbare Ă€n 2 Mbps frĂ„n gamla “Gen2” -satelliter; om du har tur dĂ€r ute kan du fĂ„ 6 Mbps-tjĂ€nst frĂ„n en lokal fast trĂ„dlös leverantör.

Urban Alaska visade nÄgot bÀttre hastigheter, med en medianhÀmtningshastighet pÄ skrivbordet 37,5 Mbps i Anchorage och 20,2 Mbps i Wasilla. Det Àr fortfarande inte bra, men det Àr Ätminstone bredband.

I Vermont verkar tillgĂ€ngligheten för snabba tjĂ€nster vara ett problem. PĂ„ en plats som omfattas av SoVerNet eller Comcast finns snabba alternativ – men mĂ„nga tester pĂ„ Consolidated Communications, som tĂ€cker mycket av norra Vermont, var ganska lĂ„ngsamma.

Om du registrerar dig för kabel en gigabit-tjĂ€nst i Idaho kommer du ha det bra. Det tĂ€cker Boise, Idaho Falls och till och med avlĂ€gsna stĂ€der inklusive Shelley och Kuna. Intechtel erbjuder 940 Mbps hastighet i Coeur d’Alene. Men vi sĂ„g mĂ„nga lĂ„ngsammare tester pĂ„ Cable One inom samma omrĂ„den, vilket möjligen visade att mĂ€nniskor inte har rĂ„d att registrera sig för den snabba lĂ€nken.

Och inte alla i “snabba” stater har en snabb internetanslutning. Staten New York har Verizon FIOS gigabit-heminternet och mĂ„nga snabba ISP-företag. Men ett antal invĂ„nare i staten Ă€r beroende av lĂ„ngsam Verizon DSL med sub-10Mbps-anslutningar.

För att se nÀrmare pÄ ISP: s tillstÄnd i USA, ta en titt pÄ vÄr djupgÄende berÀttelse om de snabbaste ISP: erna, region för region.

Metodik: Vi arbetade med Ookla Speedtest för att fÄ en rapport som samlade alla Speedtest-konsumentinitierade tester pÄ Android, iPhone och desktop frÄn 1 till 6 november. Android- och iPhone-testerna var begrÀnsade till endast Wi-Fi-tester för att försöka reflektera nÀr mÀnniskor var anvÀnder den primÀra internettjÀnsten för flera enheter pÄ en plats (Àven om det var en mobil Wi-Fi-hotspot.)

Resultaten grupperades efter enhet och dag (sÄ en enhet som kör 100 tester i rad skulle inte vara överrepresenterad), och sedan valde vi mediannumret. Resultaten blandade bostads-, utbildnings-, affÀrs- och offentligt internet, sÄ de Àr inte ett uttalande enbart om de hastigheter du kan fÄ i ditt hus.