Stat för stat: De populÀraste Android-telefonerna i USA

Stat för stat: De populÀraste Android-telefonerna i USA

Allt Àr större vÀsterut: husen, bilarna och telefonerna ocksÄ. Medan Samsung Galaxy S8 dominerar Android-anvÀndningen i en del av norra och östra stater (och Hawaii), Àr sydvÀst- och vÀstkusten trogen mot den större Galaxy Note 9, enligt en analys av data frÄn Ookla Speedtest-mobilapplikationen.

Why Axis Bug

Den mest populĂ€ra telefonmodellen som tog tester pĂ„ Ooklas Speedtest i alla stater var en iPhone – specifikt Apple iPhone X. Med 48,3 procent total marknadsandel i augusti 2019, enligt Statista och Comscore, och mycket fĂ€rre modeller Ă€n utbudet av Android enheter, det Ă€r ingen överraskning att nĂ€r du letar efter den vanligaste enskilda modellen i USA kommer den upp pĂ„ iPhone.

GÄr bara Android, men vi visste att vi skulle fÄ en Samsung-karta. Den amerikanska telefonmarknaden Àr i stort sett ett duopol. Mellan de tvÄ Àger Apple och Samsung 76,3 procent av marknaden, enligt Statista. Efter Samsungs marknadsandel pÄ 28 procent Àr nÀsta tillverkare LG med bara 8,8 procent.

Varför Galaxy S8 och Note 9? Nyare Samsung-modeller Ă€r fortfarande populĂ€ra – de Ă€r bara inte de mest populĂ€ra. Galaxy S8 presenterade en designförĂ€ndring, en böjd skĂ€rm pĂ„ en lĂ„ng, mager kropp och mĂ€nniskor har haft tvĂ„ Ă„r pĂ„ sig att köpa dem. S9- och S10-generationerna, samtidigt som de förbĂ€ttrar hastigheten och lĂ€gger till kameror, har inte varit tillrĂ€ckligt med en havsbyte för New Yorkers och Ohioan för att döda sina tillförlitliga S8-massor.

Enligt Counterpoint Research hade Galaxy S10 en “solid lansering” men “ser nu tecken pĂ„ svaghet.” Även om S10 fortsĂ€tter att vara en stark sĂ€ljare tar det förmodligen ett Ă„r att komma ikapp S8. Men jag förvĂ€ntar mig att saker och ting kommer att bli mer förvirrande 2020, nĂ€r transportörer börjar pressa en 5G-kompatibel Galaxy S11-modell aggressivt och försĂ€ljningen delas över olika S10- och S11-enheter.

Det Ă€r lite mer förvĂ„nande att se att Galaxy Note 9 Ă€r sĂ„ populĂ€r i sĂ„ mĂ„nga stater, med tanke pĂ„ att det var Samsungs dyraste modell förra Ă„ret. Min teori om det har att göra med den katastrofala anmĂ€rkning 7, som kom i brand och Ă„terkallades. Galaxy Note 7-köpare Ă€lskade sina telefoner, men de var tvungna att returnera dem – och de kan ha tagit ett pass pĂ„ Not 8 för att vĂ€nta och se om Not-raden fortfarande var okej. Not 9-serien utnyttjade en enorm, uppdĂ€md efterfrĂ„gan bland Galaxy Note-Ă€lskare. I Connecticut och South Dakota har mĂ€nniskor gĂ„tt till Galaxy S9 +.

Metodik: För att skapa den hÀr kartan analyserade vi resultat frÄn cirka en miljon Android-enheter som anvÀnde Speedtest-mobilappen under oktobermÄnaden 2019. Ookla Àr ett syskonföretag till PCMag.com; bÄda företagen Àgs av J2 Global.