Stadia överhettas Chromecast Ultra-enheter, vilket orsakar avstängningar

Stadia rullade ut förra veckan, men vissa användare rapporterar redan ett betydande problem relaterat till Chromecast Ultra som minskar speltiden.

Flera inlägg på Reddit och Twitter föreslår att Googles mediaspelare inte kan hålla jämna steg med spel, säger 9to5Google. Det verkar som om Chromecast Ultra blir alldeles för varm medan Stadia körs, och därmed stängs mediaspelaren av för att undvika skador på interna komponenter. Nu undrar användare varför Chromecast Ultra inte lyckas hantera några timmars speltid trots att det är beroende av molnet snarare än bearbetning på enheten.

Frågan är inte svår att identifiera. Rör vid din Chromecast Ultra medan den kör Stadia, så vet du omedelbart om enheten är varm eller inte. I vissa fall säger användare att Chromecast Ultra stängs av efter så lite som tio minuter. Det är alarmerande eftersom andra plattformar vanligtvis kan köras i timmar utan problem.

Google verkar dock inte vara så berört. Supportrepresentanter berättar för användare att Chromecast Ultra fungerar som avsett.

“Vi vet att någon form av värme på en enhet kan vara oroande, men vi kan bekräfta att det inte finns något problem med termisk överhettning med Chromecast Ultra”, sade en representant. “Under normal användning (som att titta på kattvideor på YouTube) kan enhetens yta bli varm vid beröring, men det fungerar som designat.”

Inuti lagrar Chromecast Ultra energieffektiva komponenter. Designen räcker för videostreaming, men kanske kräver Stadia att en så stor mängd data skickas och tas emot direkt utan att hårdvaran inte kan hålla koll på allt. Stadia drar flera megabyte data varje sekund, enligt Android Authority.

Förvänta dig inte att någon programuppdatering åtgärdar detta. Om Chromecast Ultra är underdriven kan endast uppgraderad hårdvara förhindra att den stängs av på grund av Stadia. Plattformen fungerar bra på Pixel-telefoner och Chrome-webbläsaren som stöds, men Chromecast Ultra är det enda sättet att spela på en TV just nu.

Relaterade Artiklar

Back to top button