Stadia Controller fungerar bara trÄdlöst med Chromecast Ultra

Stadia Controller fungerar bara trÄdlöst med Chromecast Ultra

Med lite över en mÄnad kvar till Stadia lanseras börjar Google öka marknadsföringen kring sin spelströmningstjÀnst. En reklamfilm har dock avslöjat en ganska irriterande begrÀnsning av Stadia-kontrollen.

Som Android Police rapporterar kommer Stadia-kontrollen endast att fungera trÄdlöst med en Chromecast Ultra via din TV vid lanseringen. Om du vill anvÀnda styrenheten med nÄgon annan enhet, till exempel en dator, surfplatta eller Chromebook, mÄste du ansluta den med en kabel.

HÀr Àr videon som innehÄller det finstilta om styrenhetens begrÀnsade trÄdlösa funktioner:

Videon vĂ€ckte frĂ„gor och en Google Community Manager med namnet Grace bekrĂ€ftade de trĂ„dlösa begrĂ€nsningarna i en Reddit-trĂ„d. Grace förklarade att Stadia-styrenheten krĂ€vs för att spela spel via en Chromecast Ultra, men ocksĂ„ att trĂ„dlöst spel “Ă€r begrĂ€nsat till Chromecast Ultra ($ 69,00 pĂ„ Amazon). NĂ€r den ansluts via USB-kabel fungerar Stadia Controller som en standard USB HID-kontroller och kan fungera pĂ„ andra plattformar beroende pĂ„ spel och installation. “

Installera Stadia-kontrollenheten med en Chromecast Ultra görs med Bluetooth, men sedan ansluter den via Wi-Fi nÀr du spelar. För alla andra enheter Àr det enda sÀttet att anvÀnda Stadia-kontrollenheten via en kabelansluten USB-anslutning. Du kan dock anvÀnda alternativa styrenheter.

I framtiden kan situationen förÀndras, men Google anger inte en tidsram för att utöka den trÄdlösa funktionaliteten hos styrenheten. Fokus ligger för nÀrvarande pÄ TV med en Chromecast Ultra.