Sprint tillkännager 4 nya 5G-marknader, OnePlus 7 Pro 5G

Månader efter lanseringen av mid-band 5G i Atlanta, Chicago, Dallas, Houston och Kansas City lägger Sprint ytterligare fyra städer till mixen. På tisdag tände transportören upp 5G-nätverk i Los Angeles, New York, Phoenix och Washington DC. Sprints 5G-fotavtryck täcker nu över 2100 kvadratkilometer och täcker över 11 miljoner människor.

Till skillnad från de flesta amerikanska operatörer som använder mmWave-teknik för att bygga ut 5G-infrastruktur, använder Sprint befintligt mellanbandsspektrum och torn för sitt nätverk. Detta beslut ger Sprint några fördelar, inklusive snabbare byggtider och bättre penetration jämfört med sina konkurrenter, men dessa fördelar kostar: Sprint-kunder kommer att se lägre hastigheter med högre latens. Med detta sagt är hastighetsskillnaden mellan 4G LTE och 5G betydande, för att inte tala om mer tillförlitlig förrän andra operatörer mer fullständigt bygger ut sina nätverk.

New York är överlägset Sprints största 5G-lansering hittills och täcker mer än 1,7 miljoner människor i hela Brooklyn, Bronx, Manhattan och Queens. Av dessa stadsdelar ser Manhattan för närvarande mest täckning, med torn från Central Park till botten av ön. I Queens hittar du täckning på flygplatserna JFK och LaGuardia, liksom i Flushing och Rockaway Beach. Täckningen i Bronx och Brooklyn är begränsad till Concourse respektive Red Hook, men transportören kommer sannolikt att bygga ut sitt nätverk under de kommande månaderna.

Nästan 1,2 miljoner människor täcks över hela Los Angeles, med 5G tillgängligt i delar av Culver City, West Holywood och populära destinationer som Dodger Stadium och UCLA. I Arizona täcks nästan 740 000 personer vid lanseringen i det större Phoenix-området inklusive delar av Glendale, Scottsdale och Tempe. Slutligen täcker Sprints 5G-nätverk nu nästan 540 000 personer i Washington DC och sträcker sig till delar av Maryland inklusive Bethesda och Chevy Chase, liksom till norra Virginia inklusive Arlington och Crystal City.

OnePlus 7 5g

Nytt nätverk, ny hårdvara

Förutom att lysa upp fyra nya områden, tillkännagav Sprint också sin senaste 5G-telefon. Transportören säljer OnePlus 7 Pro 5G i butiker i 5G-områden nu och online från och med imorgon. Den kommer att finnas tillgänglig i alla Sprint-täckningsområden från och med den 6 september. Den ansluter sig till operatörens växande portfölj av enheter inklusive Samsung Galaxy S10 5G, LG V50 ThinQ 5G och HTC 5G Hub.

Sprint meddelade också att de samarbetar med Hatch för att tillhandahålla en prenumerationsbaserad spelplattform för sina 5G-kunder. Hatch har en rad exklusiva och befintliga spel som körs praktiskt taget över Sprints 5G- och LTE-nätverk. Appen kommer att ingå i 5G Sprint-enheter och låter dig strömma dussintals fulla spel utan några uppmaningar för köp i appen. Vid lanseringen planerar Sprint att erbjuda tjänsten gratis till 5G-användare i tre månader. Om du vill fortsätta använda tjänsten efter det måste du betala 7,99 USD per månad.

Sprint kan ha ett av de största 5G-fotspåren i USA, men det väntar fortfarande på godkännande av fusioner från federala myndigheter med T-Mobile. Om fusionen fortsätter kommer den nya T-Mobile att vara en av de mest konkurrenskraftiga 5G-operatörerna med täckning på alla spektrumband utanför porten. Sprint-chefer bekräftade att de kommer att fortsätta bygga ut sina befintliga 5G-marknader under tiden och kommer att fortsätta att lägga till marknader om T-Mobile-fusionen faller igenom.

Medan vi testade Sprints 5G-nätverk i New York innan det officiellt lanserades, planerar vi att ge det ytterligare en resa runt i staden under de kommande dagarna för att se om det har förbättrats och hur det kan jämföras med andra operatörer i Big Apple, så kom tillbaka snart för våra resultat.

Relaterade Artiklar

Back to top button