Sprint tillkÀnnager 4 nya 5G-marknader, OnePlus 7 Pro 5G

Sprint tillkÀnnager 4 nya 5G-marknader, OnePlus 7 Pro 5G

MÄnader efter lanseringen av mid-band 5G i Atlanta, Chicago, Dallas, Houston och Kansas City lÀgger Sprint ytterligare fyra stÀder till mixen. PÄ tisdag tÀnde transportören upp 5G-nÀtverk i Los Angeles, New York, Phoenix och Washington DC. Sprints 5G-fotavtryck tÀcker nu över 2100 kvadratkilometer och tÀcker över 11 miljoner mÀnniskor.

Till skillnad frÄn de flesta amerikanska operatörer som anvÀnder mmWave-teknik för att bygga ut 5G-infrastruktur, anvÀnder Sprint befintligt mellanbandsspektrum och torn för sitt nÀtverk. Detta beslut ger Sprint nÄgra fördelar, inklusive snabbare byggtider och bÀttre penetration jÀmfört med sina konkurrenter, men dessa fördelar kostar: Sprint-kunder kommer att se lÀgre hastigheter med högre latens. Med detta sagt Àr hastighetsskillnaden mellan 4G LTE och 5G betydande, för att inte tala om mer tillförlitlig förrÀn andra operatörer mer fullstÀndigt bygger ut sina nÀtverk.

New York Àr överlÀgset Sprints största 5G-lansering hittills och tÀcker mer Àn 1,7 miljoner mÀnniskor i hela Brooklyn, Bronx, Manhattan och Queens. Av dessa stadsdelar ser Manhattan för nÀrvarande mest tÀckning, med torn frÄn Central Park till botten av ön. I Queens hittar du tÀckning pÄ flygplatserna JFK och LaGuardia, liksom i Flushing och Rockaway Beach. TÀckningen i Bronx och Brooklyn Àr begrÀnsad till Concourse respektive Red Hook, men transportören kommer sannolikt att bygga ut sitt nÀtverk under de kommande mÄnaderna.

NÀstan 1,2 miljoner mÀnniskor tÀcks över hela Los Angeles, med 5G tillgÀngligt i delar av Culver City, West Holywood och populÀra destinationer som Dodger Stadium och UCLA. I Arizona tÀcks nÀstan 740 000 personer vid lanseringen i det större Phoenix-omrÄdet inklusive delar av Glendale, Scottsdale och Tempe. Slutligen tÀcker Sprints 5G-nÀtverk nu nÀstan 540 000 personer i Washington DC och strÀcker sig till delar av Maryland inklusive Bethesda och Chevy Chase, liksom till norra Virginia inklusive Arlington och Crystal City.

OnePlus 7 5g

Nytt nÀtverk, ny hÄrdvara

Förutom att lysa upp fyra nya omrÄden, tillkÀnnagav Sprint ocksÄ sin senaste 5G-telefon. Transportören sÀljer OnePlus 7 Pro 5G i butiker i 5G-omrÄden nu och online frÄn och med imorgon. Den kommer att finnas tillgÀnglig i alla Sprint-tÀckningsomrÄden frÄn och med den 6 september. Den ansluter sig till operatörens vÀxande portfölj av enheter inklusive Samsung Galaxy S10 5G, LG V50 ThinQ 5G och HTC 5G Hub.

Sprint meddelade ocksÄ att de samarbetar med Hatch för att tillhandahÄlla en prenumerationsbaserad spelplattform för sina 5G-kunder. Hatch har en rad exklusiva och befintliga spel som körs praktiskt taget över Sprints 5G- och LTE-nÀtverk. Appen kommer att ingÄ i 5G Sprint-enheter och lÄter dig strömma dussintals fulla spel utan nÄgra uppmaningar för köp i appen. Vid lanseringen planerar Sprint att erbjuda tjÀnsten gratis till 5G-anvÀndare i tre mÄnader. Om du vill fortsÀtta anvÀnda tjÀnsten efter det mÄste du betala 7,99 USD per mÄnad.

Sprint kan ha ett av de största 5G-fotspÄren i USA, men det vÀntar fortfarande pÄ godkÀnnande av fusioner frÄn federala myndigheter med T-Mobile. Om fusionen fortsÀtter kommer den nya T-Mobile att vara en av de mest konkurrenskraftiga 5G-operatörerna med tÀckning pÄ alla spektrumband utanför porten. Sprint-chefer bekrÀftade att de kommer att fortsÀtta bygga ut sina befintliga 5G-marknader under tiden och kommer att fortsÀtta att lÀgga till marknader om T-Mobile-fusionen faller igenom.

Medan vi testade Sprints 5G-nÀtverk i New York innan det officiellt lanserades, planerar vi att ge det ytterligare en resa runt i staden under de kommande dagarna för att se om det har förbÀttrats och hur det kan jÀmföras med andra operatörer i Big Apple, sÄ kom tillbaka snart för vÄra resultat.