Sprint 5G före lansering i New York Gains TÀckning, behöver hastighet

Sprint 5G före lansering i New York Gains TÀckning, behöver hastighet

Sprints 5G-nÀtverk Àr det lÄngsammaste av de fyra amerikanska operatörerna, men pÄ mÄnga sÀtt Àr det ocksÄ det mest lovande. Genom att anvÀnda mellanbandsspektrum kan Sprint tÀcka stÀder snabbare och mer omfattande Àn Verizon kan med sin snabba millimetervÄg och erbjuder snabbare anslutningar Àn den breda lÄgbandsdÀckningen AT&T och T-Mobile Àr lovande.

Sprint 5G lanserades i fyra stĂ€der – Dallas, Houston, Kansas City och Atlanta – redan i maj och tillfogade Chicago i juli. Det har ocksĂ„ lovat tĂ€ckning i New York, Los Angeles, Phoenix och Washington, DC, men dessa lanseringar har försenats. Basstationsprogramvara har nĂ„got att göra med dessa förseningar, men Sprints oĂ€ndliga sammanslagningsprocess med T-Mobile gör nĂ€stan sĂ€kert ocksĂ„. Det hĂ€r Ă€r ett företag som inte vet om det kommer att finnas om sex mĂ„nader.

Om Sprint inte hĂ„ller kvar, kommer dess mid-band 5G att vara hur den tĂ€vlar; om det inte gör det blir dess system en del av T-Mobile. SĂ„ det Ă€r fortfarande vĂ€rt att kolla in. Jag testade Sprint vid lanseringen i Dallas och hittade senare nĂ„gra webbplatser – men kunde inte testa dem – i Brooklyn. SĂ„ nĂ€r jag hörde att Manhattan-utbyggnaden nĂ€stan Ă€r redo att rulla ut, var jag tvungen att hoppa ut frĂ„n kontoret och prova det.

Mid-Band betyder bÀttre tÀckning

Efter ett tips tog jag en LG V50 ($ 322,85 pÄ Amazon) för en promenad upp och ner i Manhattan. Jag tyckte att Sprints 5G-nÀtverk var mer konsekvent över avstÄnd Àn sina konkurrenter, men pÄ bekostnad av hastighet. Jag körde totalt 31 4G-tester och 42 5G-tester pÄ min promenad.

Sprint 5G Walk Map NYC

Sprints teknik, Ätminstone i teorin, har mycket bÀttre rÀckvidd och byggnadspenetration Àn frekvensen som de andra transportörerna anvÀnder. Det lÄter Sprint erbjuda vad som borde vara en mer fullstÀndig tÀckningskarta. I New York gick jag mellan tvÄ cellplatser som visades av CellMapper.net för att vara pÄ West 14th Street och 6th Avenue och West 21st Street och 6th Avenue, cirka 0,5 km frÄn varandra, med en smidig överlÀmning. I Dallas sÄg jag ungefÀr en halv mils radie frÄn en plats i Las Colinas förorts.

Sprint NYC 5G-karta

JÀmför det med T-Mobils tÀckningskarta, som anvÀnder millimetervÄg. T-Mobile mÄste arbeta hÄrdare för att tÀcka omrÄdet, eftersom dess signaler bara gÄr cirka 600 meter frÄn en cellplats. Med millimetervÄgsradier skulle mina tvÄ Sprint-cellplatser antagligen ha haft ett mellanrum mellan tvÄ block.

T-Mobile 5G tÀckningskarta New York

Hur snabbt Àr det?

Midtown Manhattan under rusningstid Àr den mest stressande miljö som ett amerikanskt nÀtverk kan uppleva, utanför speciella evenemang. Det finns mÄnga mÀnniskor pÄ gatorna, byggnaderna Àr för höga för att signaler ska kunna spridas bra och fÄ tillgÀngliga platser för basstationer. SÄ det borde inte förvÄna dig att jag i Midtown Manhattan vid rusningstid fick mycket lÀgre sprinthastigheter Àn pÄ en godtycklig middag i utspridda delar av förorts Dallas.

Det viktiga hÀr Àr inte rÄhastigheten utan skillnaden mellan 4G och 5G. Att byta till 5G fördubblade min hastighet under rusningstid; det kan betyda skillnaden mellan en flytande upplevelse och en frustrerande upplevelse.

Sprint NYC Augusti Genomsnittliga hastigheter

Sprint 4G och 5G hastigheter hÀr Àr frÄn 8-9 augusti och Dallas hastigheter Àr frÄn 30 maj. Jag kastade in T-Mobile 5G hastigheter eftersom det Àr den enda andra operatören som har lanserat 5G i New York hittills. Sprintgenomsnittet för Dallas Àr frÄn tester jag gjorde sjÀlvstÀndigt snarare Àn frÄn tester som Sprint visade oss pÄ en organiserad bussresa. (Hastigheterna pÄ bussresan var högre.)

Sprint har helt klart fortfarande nÄgra vÀgar att gÄ. Jag skulle verkligen vilja se bÀttre minimihastigheter: minsta hastighet pÄ 5G var 3,7 Mbps till 4Gs 2,4 Mbps, och anslutningar kan kÀnnas frustrerande nÀr de Àr under 10 Mbps. T-Mobile kunde Ä andra sidan bibehÄlla minst 14 Mbps nÀr jag testade det i juni.

Topphastigheterna kan ocksĂ„ vara bĂ€ttre – och dĂ€r topphastigheterna ökar kommer medel troligen ocksĂ„ att göra. Under Sprints organiserade bussresa sĂ„g jag 696 Mbps pĂ„ Sprints nĂ€tverk i Dallas, vilket kommer ganska nĂ€ra det teoretiska maximumet för de cirka 120 MHz spektrum som bĂ€raren anvĂ€nde dĂ€r.

Sprint NYC August Max Speed

Jag Àr inte sÀker pÄ varför New York-hastigheten jag sÄg var mindre Àn hÀlften av det, men det finns nÄgra möjligheter. Sprint kunde anvÀnda mindre spektrum hÀr eller kunde inte ha stÀllt in tillrÀckligt med backhaul till sitt torn Ànnu för att hantera bÄde mitt 5G-hastighetstest och normal rusningstid. De har fortfarande nÄgra veckor pÄ sig att lösa det. Döm inte ett olanserat nÀtverk för hÄrt.

HĂ„ll dig cool, Sprint

Medan min LG V50-telefon kÀndes lite varmare nÀr den laddade ner över 5G Àn pÄ 4G, hade jag inga av de överhettningsproblem jag har haft med millimetervÄgstelefoner, inte ens pÄ en eftermiddag som var en solig, fuktig 83 grader. Sprints mellanbandssystem verkar bara vara mindre benÀgna att överhettas Àn de tre andra operatörernas högre bandsystem. Det Àr uppmuntrande.

Sprint sĂ€ljer för nĂ€rvarande tvĂ„ 5G-telefoner – Samsung Galaxy S10 5G och LG V50 – och en hotspot, HTC 5G Hub ($ 600,00 pĂ„ Sprint). Det kommer ocksĂ„ att bĂ€ra Samsung Galaxy Note10 + 5G pĂ„ vĂ€gen. Not 10+ kommer att vara den första enheten som stöder bĂ„de Sprints mellanband och T-Mobils lĂ„gband 5G, som kommer att ha Ă€nnu större rĂ€ckvidd och som ocksĂ„ kommer att förbĂ€ttra hastigheterna om de tvĂ„ transportörerna slĂ„s samman.

Sprint sĂ€ger att nĂ€tverket i New York kommer att lanseras “under de kommande veckorna.” Förhoppningsvis blir det snart.