Spotifys familjeplan ger förÀldrar mer kontroll snart

Spotifys familjeplan ger förÀldrar mer kontroll snart

Spotify har tillkĂ€nnagett planer pĂ„ att förbĂ€ttra sin Premium Family-musikprenumeration i höst med tillĂ€gg av nya funktioner och “efterfrĂ„gade” förĂ€ldrakontroll.

Spotify Family Mix

Premium Family-planen Àr mycket vettigt nÀr du övervÀger att ett standard Premium-konto kostar 9,99 $ för en person och Family Àr 14,99 $ för upp till sex personer som bor pÄ samma adress. Men Spotify förbÀttrar erbjudandet i höst för sÀrskilt förÀldrar. Det introducerar kontroll av det explicita innehÄllsfiltret för andra konton i prenumerationen, vilket innebÀr att förÀldrar kan hindra barn frÄn att fÄ tillgÄng till olÀmpligt innehÄll pÄ Spotify.

Andra nya funktioner inkluderar Family Hub, som samlar alla instĂ€llningar för kontot, inklusive fakturering och de nya förĂ€ldrakontrollerna, pĂ„ ett stĂ€lle. Det finns ocksĂ„ Family Mix, som skapar en personlig spellista för hela familjen. Den kommer att uppdateras regelbundet, men inkluderar ocksĂ„ möjligheten att begrĂ€nsa vem som ingĂ„r i en “session”. SĂ„ om förĂ€ldrar Ă€r ute kan mixen begrĂ€nsas till lĂ„tar som barnen gillar att lyssna pĂ„ till exempel.

Den uppdaterade Premium Family-planen finns redan i Irland, men andra marknader mÄste vÀnta till hösten. SÄ smÄningom kommer alla Premium Family-planmarknader att kunna dra nytta av de nya funktionerna.

Spotify har arbetat hĂ„rt för att uppmuntra fler anvĂ€ndare till sin tjĂ€nst nyligen. I juli lanserades en ny “liten, snabb och förenklad” Spotify Lite-app för Ă€ldre Android-telefoner eller de av oss med smĂ„ dataplaner. En Disney Music Hub lanserades ocksĂ„ samma mĂ„nad för att göra det enkelt att hitta dina favoritlĂ„tar frĂ„n Disney.