Spotifys familjeplan ger föräldrar mer kontroll snart

Spotify har tillkännagett planer på att förbättra sin Premium Family-musikprenumeration i höst med tillägg av nya funktioner och “efterfrågade” föräldrakontroll.

Spotify Family Mix

Premium Family-planen är mycket vettigt när du överväger att ett standard Premium-konto kostar 9,99 $ för en person och Family är 14,99 $ för upp till sex personer som bor på samma adress. Men Spotify förbättrar erbjudandet i höst för särskilt föräldrar. Det introducerar kontroll av det explicita innehållsfiltret för andra konton i prenumerationen, vilket innebär att föräldrar kan hindra barn från att få tillgång till olämpligt innehåll på Spotify.

Andra nya funktioner inkluderar Family Hub, som samlar alla inställningar för kontot, inklusive fakturering och de nya föräldrakontrollerna, på ett ställe. Det finns också Family Mix, som skapar en personlig spellista för hela familjen. Den kommer att uppdateras regelbundet, men inkluderar också möjligheten att begränsa vem som ingår i en “session”. Så om föräldrar är ute kan mixen begränsas till låtar som barnen gillar att lyssna på till exempel.

Den uppdaterade Premium Family-planen finns redan i Irland, men andra marknader måste vänta till hösten. Så småningom kommer alla Premium Family-planmarknader att kunna dra nytta av de nya funktionerna.

Spotify har arbetat hårt för att uppmuntra fler användare till sin tjänst nyligen. I juli lanserades en ny “liten, snabb och förenklad” Spotify Lite-app för äldre Android-telefoner eller de av oss med små dataplaner. En Disney Music Hub lanserades också samma månad för att göra det enkelt att hitta dina favoritlåtar från Disney.

Relaterade Artiklar

Back to top button