Spotify Premium Family Plan krÀver nu platsdelning

Spotify Premium Family Plan krÀver nu platsdelning

Förra Äret bad Spotify anvÀndare att dela sin GPS-plats eller riskera att förlora Ätkomst till Spotify Premium Family-tjÀnsten. Det var bara ett test, men nu har musikstreamingtjÀnsten gjort det till ett krav för alla Premium Family-abonnenter.

Som CNET rapporterar uppdaterade Spotify den 5 september villkoren för sitt Premium Family-abonnemang pĂ„ $ 15 per mĂ„nad. Under avsnittet Behörighet och verifiering anges att Spotify efter aktivering kommer att be om att en hemadress ska verifieras. Det kommer dock inte att vara den enda gĂ„ngen platsen blir verifierad, med texten “Vi kan dĂ„ och dĂ„ be om omverifiering av din hemadress för att bekrĂ€fta att du fortfarande uppfyller behörighetskriterierna.”

Spotify sÀger tydligt att familjeplanen Àr avsedd för en primÀr kontoinnehavare och upp till fem familjemedlemmar som mÄste bo pÄ samma adress. MusikstreamingtjÀnsten vet att vissa medlemmar delar sin familjeplan med vÀnner, och det Àr mycket angelÀget om att stoppa det. Platskontroll Àr verkligen ett sÀtt att göra det, men det kommer inte utan en motreaktion frÄn anvÀndare och integritetsföresprÄkare. NÀr allt kommer omkring Àr integritet online en rÀttighet, inte en lyx.

Spotify har gjort det klart att platsinformationen endast samlas in för att verifiera att reglerna för Premium Family-planen inte bryts. En talesman för Spotify bekrĂ€ftade att “NĂ€r verifieringen av en familjemedlems hemadress har slutförts lagrar vi inte deras platsdata eller spĂ„rar deras plats nĂ€r som helst.” Företaget anger ocksĂ„ att platsinformationen Ă€r krypterad och kan redigeras av kontoĂ€garen.

FrÄgan som Spotify-anvÀndare mÄste stÀlla sig Àr, litar de pÄ Spotify med platsinformationen? Alternativt kan du frÄga, Àr det sparande som erbjuds av Premium Family-planen vÀrt att Spotify har kontinuerlig tillgÄng till min familjemedlems platser?