Spotify Premium Family Plan kräver nu platsdelning

Förra året bad Spotify användare att dela sin GPS-plats eller riskera att förlora åtkomst till Spotify Premium Family-tjänsten. Det var bara ett test, men nu har musikstreamingtjänsten gjort det till ett krav för alla Premium Family-abonnenter.

Som CNET rapporterar uppdaterade Spotify den 5 september villkoren för sitt Premium Family-abonnemang på $ 15 per månad. Under avsnittet Behörighet och verifiering anges att Spotify efter aktivering kommer att be om att en hemadress ska verifieras. Det kommer dock inte att vara den enda gången platsen blir verifierad, med texten “Vi kan då och då be om omverifiering av din hemadress för att bekräfta att du fortfarande uppfyller behörighetskriterierna.”

Spotify säger tydligt att familjeplanen är avsedd för en primär kontoinnehavare och upp till fem familjemedlemmar som måste bo på samma adress. Musikstreamingtjänsten vet att vissa medlemmar delar sin familjeplan med vänner, och det är mycket angeläget om att stoppa det. Platskontroll är verkligen ett sätt att göra det, men det kommer inte utan en motreaktion från användare och integritetsförespråkare. När allt kommer omkring är integritet online en rättighet, inte en lyx.

Spotify har gjort det klart att platsinformationen endast samlas in för att verifiera att reglerna för Premium Family-planen inte bryts. En talesman för Spotify bekräftade att “När verifieringen av en familjemedlems hemadress har slutförts lagrar vi inte deras platsdata eller spårar deras plats när som helst.” Företaget anger också att platsinformationen är krypterad och kan redigeras av kontoägaren.

Frågan som Spotify-användare måste ställa sig är, litar de på Spotify med platsinformationen? Alternativt kan du fråga, är det sparande som erbjuds av Premium Family-planen värt att Spotify har kontinuerlig tillgång till min familjemedlems platser?

Relaterade Artiklar

Back to top button