Spotify låter dig nu hitta låtar genom att skriva in texterna

Spotify, streamingmusiktjänster, Google Play Music, Streaming media, Apple Music, Gaana, JioSaavn, Jio Saavn

Spotify har äntligen introducerat den efterlängtade funktionen i funktionen “Sök efter texter” medan du bläddrar efter vår favoritmusik online. Denna funktion är tänkt att komma för både iOS- och Android-användare och kommer nu att göra det möjligt för oss att söka i musiken genom att skriva texterna, om vi inte kommer ihåg namnet på någon specifik låt. Det händer ofta med oss ​​att medan vi surrar och sjunger musiken, tänker vi glömma namnet och då blir det svårt att hitta låten.

Spotify-designer, Lina, tog till Twitter och meddelade att Spotify har skickat något på Android och iOS och att användare nu kan hitta en låt med texter. Förutom det förväntas funktionen visa flera resultat med ‘Lyrics Match’ -etiketten, när alla låtar enligt ingången som matas in i sökfältet visas.

Med det sagt, bättre än aldrig, kommer Spotify-användare äntligen att ha lite lättnad förutom Apple Music-användare som njuter av den här funktionen under de senaste två åren, eftersom Apple redan introducerade ‘Sök musik efter texter’ redan 2018.

Förutom det meddelade SpotifyCharts-kontot på Twitter att Spotify kommer att skildra blicken på toppalbum i USA såväl som globalt med antalet visningar. Vidare uppgav det att topp 50 mest streamade låtar i USA och över hela världen skulle visas genom sitt twitterhandtag @spotifycharts varje måndag.

Tidigare, i juli månad, lanserade Spotify också funktionen för livetexter för användare i Indien tillsammans med 25 andra länder. Detta möjliggjordes efter affären med texteverantören Musixmatch. Som vanligt tillhandahöll Apple Music redan livetexter i samarbete med Genius. Dessutom hade Amazon Music den här funktionen för sina användare i Indien.

Relaterade Artiklar

Back to top button