Spotify lanserar en “liten, snabb och förenklad” Lite-app

Spotify öppnar sig idag för en mycket bredare publik genom att lansera en Lite-version av sin app för Android-användare.

Spotify Lite fokuserar på att tillgodose äldre telefoner och alla med bara ett litet datatillägg varje månad. Appen väger bara 10 MB och är kompatibel med alla enheter som kör Android 4.3 eller högre. Användarupplevelsen förenklas kraftigt samtidigt som den fortfarande erbjuder tillgång till miljontals låtar, och den kan användas tillsammans med den viktigaste Spotify-appen med stöd för både gratis- och Spotify Premium-användare.

Kalle Persson, Senior Product Manager på Spotify, förklarar: “Spotify Lite byggdes från grunden baserat på användarfeedback från hela världen, vilket gör att miljoner fler kan njuta av världens bästa musikupplevelse – särskilt i områden med begränsad bandbredd och telefonlagring. “

Om ditt telefonkontrakt bara innehåller en liten mängd data, tillgodoser Spotify Lite det med möjligheten att ställa in en datagräns för din musiklyssning. När gränsen har uppnåtts dyker appen upp ett meddelande för att säkerställa att du inte överskrider den och medför några oönskade extra kostnader. Spotify gjorde det också enkelt att rensa cacheminnet, vilket är mycket användbart på en enhet med begränsad lagring.

Fokus ligger på att erbjuda Spotify Lite på marknader där äldre telefoner och datagränser är vanliga. 36 marknader har tillgång till det från och med idag fördelat över Asien, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika. Appen verkar dock också vara tillgänglig för amerikanska och europeiska Android-användare.

Relaterade Artiklar

Back to top button