Spotify lanserar en “liten, snabb och förenklad” Lite-app

Spotify lanserar en

Spotify öppnar sig idag för en mycket bredare publik genom att lansera en Lite-version av sin app för Android-anvÀndare.

Spotify Lite fokuserar pÄ att tillgodose Àldre telefoner och alla med bara ett litet datatillÀgg varje mÄnad. Appen vÀger bara 10 MB och Àr kompatibel med alla enheter som kör Android 4.3 eller högre. AnvÀndarupplevelsen förenklas kraftigt samtidigt som den fortfarande erbjuder tillgÄng till miljontals lÄtar, och den kan anvÀndas tillsammans med den viktigaste Spotify-appen med stöd för bÄde gratis- och Spotify Premium-anvÀndare.

Kalle Persson, Senior Product Manager pĂ„ Spotify, förklarar: “Spotify Lite byggdes frĂ„n grunden baserat pĂ„ anvĂ€ndarfeedback frĂ„n hela vĂ€rlden, vilket gör att miljoner fler kan njuta av vĂ€rldens bĂ€sta musikupplevelse – sĂ€rskilt i omrĂ„den med begrĂ€nsad bandbredd och telefonlagring. “

Om ditt telefonkontrakt bara innehÄller en liten mÀngd data, tillgodoser Spotify Lite det med möjligheten att stÀlla in en datagrÀns för din musiklyssning. NÀr grÀnsen har uppnÄtts dyker appen upp ett meddelande för att sÀkerstÀlla att du inte överskrider den och medför nÄgra oönskade extra kostnader. Spotify gjorde det ocksÄ enkelt att rensa cacheminnet, vilket Àr mycket anvÀndbart pÄ en enhet med begrÀnsad lagring.

Fokus ligger pÄ att erbjuda Spotify Lite pÄ marknader dÀr Àldre telefoner och datagrÀnser Àr vanliga. 36 marknader har tillgÄng till det frÄn och med idag fördelat över Asien, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika. Appen verkar dock ocksÄ vara tillgÀnglig för amerikanska och europeiska Android-anvÀndare.