Spelar du online? Då har du förmodligen trakasserats

Tyvärr är onlinespel inte alltid kul. Trakasserier har blivit vanliga bland de största PC-multiplayer-titlarna, enligt en ny studie från Anti-Defamation League.

Studien visade att 65 procent av onlinespelarna har upplevt “allvarliga trakasserier” från andra spelare. Detta kan ta formen av fysiska hot om våld, sexuella trakasserier, rasism och “doxing”, eller när din personliga information publiceras i en spelchatt.

Ett annat problem är propaganda från hatgrupper. “Alarmerande är att nästan en fjärdedel av spelarna (23 procent) utsätts för diskussioner om vit supremacistisk ideologi och nästan en av tio (9 procent) utsätts för diskussioner om förintelse av förintelsen i online-multiplayer-spel”, säger ADL: s rapport.

Studien gick också ut för att ta reda på vilka spel som har blivit hotbeds för trakasserier. Men till viss del har de alla det. “För vart och ett av de 15 onlinespel som ingår i undersökningen rapporterade minst hälften av spelarna att de hade upplevt någon form av trakasserier”, säger ADL.

Valves Dota 2 är högst upp på listan med 79 procent av de tillfrågade respondenterna som har rapporterat trakasserier när de spelar spelet. På andra plats står Counter-Strike: Global Offensive på 75 procent.

ADL Gaming-studie

ADL baserade sin studie på online-svar från 1 045 vuxna spelare i USA som spelar på flera plattformar inklusive PC, konsol och mobil. Undersökningen gick dock ur sitt sätt att “överprovera” spelare som var HBTQ, judiska, muslimska, afroamerikanska och spansktalande för att bättre förstå vilken påverkan trakasserier har på minoritetsgrupper.

Resultaten visade att mycket av trakasserierna är identitetsbaserade; 38 procent av kvinnorna och 35 procent av HBTQ-spelare rapporterade trakasserier på grund av deras kön och sexuella läggning.

“Nästan två tredjedelar av amerikanska vuxna spelar spel online, men det finns betydande problem med hat, trakasserier och diskriminering”, säger ADL: s VD Jonathan Greenblatt i ett uttalande. “På ADL ser vi onlinespel för flera spelare som sociala plattformar, och vi måste bekämpa hat på dessa plattformar med samma allvar som traditionella sociala medier.”

ADL Gaming-studie 2

Studiens mål är att kvantifiera problemen för att hjälpa spelindustrin att agera. Bland rekommendationerna är att spelutvecklare använder bättre innehållsmoderering och policyer för att stoppa diskriminering och hatprat. Sammantaget inträffade det mesta av trakasserierna som ADL: s undersökning hittade via röst- och textbaserade chattar i spelen. Enligt ADL ska spelen också komma med klassificeringsetiketter som indikerar vuxnas natur i produktens online-community.

Trots problemen fann ADL: s studie att en överväldigande majoritet av respondenterna, 88 procent, rapporterade positiva upplevelser när de spelade online. Detta kan inkludera att få vänner, upptäcka nya intressen och känna att de hör hemma i ett samhälle. De bästa spelen i samband med positiva sociala upplevelser var World of Warcraft, Minecraft, NBA2K, Overwatch och Counter-Strike: Global Offensive.

Trakasserierna som spelarna upplever kan också gå åt båda hållen. Cirka en tredjedel av deltagarna i undersökningen erkände att de kallade andra spelare stötande namn och ägde sig åt trolling. Och 22 procent sa att de har hotat och diskriminerat andra spelare.

“I överensstämmelse med sina erfarenheter ser ungefär hälften av spelarna onlinespel för flera spelare som både positiva sociala utrymmen (49 procent) och har en omfattande toxicitet (55 procent). En majoritet av spelarna (62 procent) anser att företag bör göra mer för att göra onlinespel säkrare och mer inkluderande för spelare, tillade studien.

Relaterade Artiklar

Back to top button