Spela Rift-spel pÄ Oculus Quest med Oculus Link, nu ute i Beta

Spela Rift-spel pÄ Oculus Quest med Oculus Link, nu ute i Beta

Oculus Link, som gör att Oculus Rift-spel kan köras pÄ Oculus Quest-headsetet, rullar ut idag i beta-lÀge.

Den nya funktionen öppnar dörren för Oculus Quest-Àgare att Àntligen njuta av PC-baserade Rift-spel. Men de behöver tvÄ saker: En kompatibel PC-spelrigg med en USB 3.0-port och USB 3-kabel (helst en lÄng.)

“För att anvĂ€nda Oculus Link frĂ„n och med idag kan Quest-Ă€gare som Ă€ger en kompatibel spel-PC helt enkelt ansluta headsetet till en USB 3-port och sedan anvĂ€nda Oculus desktop-app för att blĂ€ddra och köpa Rift-appar och spel för att spela pĂ„ Quest,” Facebooks Oculus VR uppdelning sa i dagens tillkĂ€nnagivande.

Företaget har utfÀrdat mer detaljerade instruktioner om hur man anvÀnder funktionen. En viktig sak att notera: Oculus Link fungerar inte med den befintliga USB-C-laddningskabeln som följer med Quest-headsetet eftersom det Àr byggt med lÄngsammare USB 2-teknik.

En USB 3-kabel stöder Ä andra sidan 5 Gbps eller högre datahastigheter, vilket gör det möjligt för Quest att köra spelinnehÄll fram och tillbaka mellan headsetet och datorn. Du kan anvÀnda antingen en USB-C-till-C-kabel eller en USB-A-till-C-kabel.

Oculus-ingenjörer fann dock att kablarna som för nÀrvarande finns pÄ marknaden ofta Àr för korta eller för tunga. SÄ företaget förbereder sig för att slÀppa sin egen dedikerade $ 79 Oculus Link-kabel, som kommer att vara 5 meter lÄng och erbjuda en datahastighet pÄ 5 Gbps över USB3.2 Gen 1-kontakten.

Oculus Link

“Vi kommer att börja rulla ut vĂ„r kabel med begrĂ€nsade kvantiteter i utvalda regioner i Ă„r och fortsĂ€tta att utöka tillgĂ€ngligheten 2020”, sĂ€ger företaget i dagens tillkĂ€nnagivande. “Vi slĂ€pper ocksĂ„ Oculus Link-kabelspecifikationerna idag för att hjĂ€lpa vĂ„rt samhĂ€lle att fatta vĂ€lgrundade köpbeslut och lĂ„ta andra företag utvĂ€rdera om de ska göra jĂ€mförbara kablar i framtiden.”

Under tiden rekommenderar Facebook en tredjepartskabel frÄn Anker som den sÀger fungerar bra med Oculus Link. Produkten kostar ocksÄ bara 12,99 USD.

För tillfÀllet fungerar Oculus Link beta-funktionen bara pÄ avancerade Nvidia-kort. SÄ tuff tur för AMD-anvÀndare. Men Facebook sÀger att det arbetar med AMD för att stödja korten lÀngre fram i beta, och eftersom funktionen blir en officiell release.

AnvÀndare som vill prova beta-funktionen bör se till att de kör den senaste versionen av Oculus PC-appen (minst 1,44 eller högre) och Quest OS-programvaran (minst 11.00 eller högre). Facebook sÀger att Oculus Link kommer att aktiveras helt nÀr uppdateringarna har slÀppts till alla kunder.

Efter det, nĂ€r anvĂ€ndare ansluter Quest till datorn, kommer de att uppmanas med fönstret “TillĂ„t Ă„tkomst till data”, vilket de borde förneka. DĂ„ ska en “Enable Oculus Link (beta)” visas.