Speedtest-resultat Peg Providence som snabbaste tidiga 5G-staden

Speedtest-resultat Peg Providence som snabbaste tidiga 5G-staden

Providence, Rhode Island, har i genomsnitt det snabbaste 5G-nÀtverket av sju stÀder som nyligen undersökts av Speedtest.net.

I ett blogginlÀgg gÄr Speedtest.net Brian Turley i detalj pÄ Qualcomm-hÄrdvaran i nuvarande 5G-telefoner och pÄpekar att endast tillverkare som har antagit Qualcomm-modem och antenner har kunnat behÀrska den snabba 5G-tekniken Verizon i millimetervÄg (mmWave) har installerat.

Speedtests senaste rapport följer IHS Markit-tÄrar publicerade av VentureBeat. IHS jÀmförde Qualcomm och Huaweis tidiga 5G-smartphones och fann att Qualcomms modem Àr mindre och effektivare Àn Huaweis första generationslösning.

5G-hastigheter frÄn Speedtest.net

De riktiga nyheterna i blogginlÀgget Àr Speedtests testresultat, som kommer frÄn aggregerade konsumenttester som tagits runt om i landet. Verizons mmWave-system har genomsnittliga hastigheter i intervallet 900-1200 Mbps, mycket snabbare Àn det genomsnittliga intervallet 200-300 Mbps i Sprints 2,5 GHz-system. Sammantaget hade Providence de snabbaste medelhastigheterna pÄ 1138,82 Mbps, medan Verizons installation i Chicago hade de högsta topphastigheterna, över 2 Gbps.

“Medan i Providence Ă€r Verizons 5G-nĂ€tverk 11 gĂ„nger snabbare Ă€n baslinjen LTE”, stĂ„r det i Speedtest-blogginlĂ€gget. “Det Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt hur enheter som passar i handflatan nu kan leverera hastigheter som överstiger de flesta bostadsfiberinstallationer.”

Skillnad i 5G vs LTE-hastigheter

Turley tittade inte pÄ AT&T och T-Mobile-hastigheter eftersom AT&T inte har lanserat för konsumenter och T-Mobile lanserat för sent för studien, enligt blogginlÀgget. Verizon och Sprint har ocksÄ börjat anvÀnda 5G för uppladdningar, sÀger Speedtest, men bara i stÀder dÀr Samsung tillhandahÄller nÀtverkshÄrdvaran, vilket visar att Samsung kanske ligger före konkurrenterna.

Det finns tre nĂ€tverkshĂ„rdvaruleverantörer som för nĂ€rvarande skapar 5G-nĂ€tverk i USA: Samsung, Ericsson och Nokia. Light Reading rapporterade idag att Sprints marknader med Nokia-hĂ„rdvara har försenat lanseringarna, sĂ„ “Samsung, Ericsson och sedan Nokia” verkar ocksĂ„ vara i kvalitet.

Att slÄ pÄ 5G för uppladdningar ökade hastigheterna med 78 procent för Verizon och 152 procent för Sprint, sa Speedtest.

Vi har naturligtvis gjort vÄra egna tester ocksÄ. Vi har testat T-Mobils millimetervÄgsystem i New York och Las Vegas och upptÀckt att de har hastigheter som faller mellan Sprints och Verizons system. Vi har ocksÄ testat AT & T: s endast 5G-företag, som har mycket mer hastigheter som Verizon.

Speedtests blogginlĂ€gg gĂ„r inte heller in pĂ„ skillnaderna i rĂ€ckvidd och tĂ€ckning mellan de olika systemen. Sprints nĂ€tverk kan vara lĂ„ngsammare, men som vi hittade nyligen i New York kan det tĂ€cka större omrĂ„den med fĂ€rre platser. Vi berĂ€knade att över en nio kvarterstrĂ€cka av Sixth Avenue pĂ„ Manhattan skulle en millimetervĂ„gsbĂ€rare behöva tre platser till varannan av Sprints – en stor skillnad nĂ€r det gĂ€ller att tĂ€cka en stad.

(Speedtest.net och PCMag.com Àgs av samma moderbolag, J2 Global. Medan vi samarbetar i mÄnga projekt, inklusive PCMags Ärliga snabbaste mobilnÀtfunktion, utfördes denna undersökning oberoende.)

Du kan följa det aktuella lÀget pÄ vÄr Race to 5G-sida.