Specialistformat tillkännages för Hearthstone esports

Ett nytt specialformat har tillkännagivits för Hearthstone esports, som kommer att ersätta det sedan länge etablerade Conquest-formatet.

Specialisten kommer att se tävlande i officiella Hearthstone-turneringar välja en enda klass och sedan skicka in tre kortlekar för den klassen.

Ett sådant däck kommer att utses till deltagarens primära däck, medan de andra betraktas som sekundära och tertiära. De sistnämnda kortlekarna kan skilja sig från den primära kortlek med totalt fem kort.

Det första spelet i varje match kommer att spelas med det primära däcket, och spelarna kan välja att fortsätta med det för efterföljande matcher, eller välja antingen deras sekundära eller tertiära lek. Spelare kommer inte att bli medvetna om deras motståndares val att byta eller inte.

Nyheten kommer tillsammans med den officiella pensioneringen av Conquest-formatet, där spelare satte flera klassdäck tillsammans med ett förbudssystem för att eliminera särskilt oönskade match-ups.

Det nya specialistformatet kommer att finnas på plats för det kommande Masters esports-programmet som också beskrivs i gårdagens blogginlägg.

Masters-turneringen kommer att bestå av tre faser. Den första – Masters Qualifiers – är öppen för alla spelare, och det kommer att finnas cirka 30 turneringar under varje vecka i kvalificeringssäsongen. Turneringar kommer att vara värd för Battlefy-tjänsten.

De bästa kvalificerade spelarna kommer sedan att flytta till Masters Tour-fasen, med årets evenemang planerat att äga rum i Las Vegas mellan 14 och 16 juni. En prispott på $ 250 000 kommer att erbjudas under denna etapp.

Slutligen finns det Hearthstone Grandmasters-scenen. Exakta detaljer om hur detta kommer att fungera är fortfarande under omslaget, men vi vet att konsekvent prestanda i Masters Tour-evenemang kommer att ingå i kvalificeringsprocessen.

Ett nytt esports-fansystem kommer också att träda i kraft snart, vilket gör det möjligt för spelare att stödja turneringsserien i utbyte mot speciella spelobjekt. En esports-bunt kommer att läggas till i spelbutiken i en framtida uppdatering.

Så snart vi har mer information om Hearthstones esportplaner för 2019 lägger vi till ett inlägg på hemsidan.

Relaterade Artiklar

Back to top button