SpeCam: Denna app kan få din telefon att lära sig sin exakta plats

SpeCam, SpeCam-app, smartphone, appar, Interaktionskonferens mellan människa och dator SpeCam gör det möjligt för skärmen att snabbt bläddra igenom olika färger för att belysa objektet för att upptäcka materialet och härleda placeringen eller placeringen av enheten.

Forskare har utvecklat ett program som gör att din smartphone kan utföra en rad uppgifter bara genom att känna igen ytan den är placerad på. Programmet “SpeCam” använder skärmen / displayen på en smartphone som en multispektral ljuskälla och den framåtvända kameran för att fånga reflektionen av det material som den har placerats med framsidan nedåt.

SpeCam gör det möjligt för skärmen att snabbt bläddra igenom olika färger för att belysa objektet för att upptäcka materialet och härleda placeringen eller placeringen av enheten. Detta skulle kopplas till en tidigare skapad databas så att telefonen kunde “förstå” vilken typ av yta den har placerats på.

Detta erbjuder ett brett utbud av applikationer, från att låta din telefon berätta var den är när du inte hittar den, till programmering för att ta olika ytor som en utlösande åtgärd. Till exempel, om telefonen ringer och du placerar den med framsidan nedåt på din bärbara dator kan den skicka ett meddelande som säger “förlåt, jag är i ett möte”.

Eftersom den erforderliga hårdvaran redan finns på moderna smartphones kan SpeCam-systemet aktiveras genom en programuppdatering eller nedladdning av applikationer, enligt ett papper som planeras presenteras vid den 19: e internationella konferensen om interaktion mellan människor och mobila enheter, ACM SIGCHI MobileHCI 2017 den 6 september i Wien, Österrike.

“Detta är ett exempel på vad vi kallar Discreet Computing eller diskret interaktion, där subtila och obetydliga användaråtgärder kan resultera i helt nya former av interaktion”, säger ledande forskare Aaron Quigley, professor vid University of St. Andrews i Storbritannien. “Genom att träna och därmed känna igen material blir alla ytor runt omkring oss en duk för vår fantasi”, tillade Quigley i ett uttalande från universitetet.

Relaterade Artiklar

Back to top button