Spara nu batteriet när du bearbetar bilder på smartphones

smartphones, bildbehandling, bildbehandling i smartphones, spara smartphone-batteri, bildbehandling i smartphones, teknik, tekniknyheter Eftersom smartphones blir människors primära kameror, finns det en växande efterfrågan på inbyggda bildbehandlingsappar i smartphones. Men bildbehandling bearbetar snabbt en mobiltelefons batteri.

Forskare har utvecklat en ny teknik som förbrukar mycket mindre batteri och bandbredd när de bearbetar bilder tagna via smarttelefonkameror.

Systemet skickar en mycket komprimerad bild till en central server och servern skickar tillbaka en ännu mindre fil, som innehåller enkla instruktioner för att ändra originalbilden.

Eftersom smartphones blir människors primära kameror, finns det en växande efterfrågan på inbyggda bildbehandlingsappar i smartphones. Men bildbehandling bearbetar snabbt en mobiltelefons batteri. Vissa mobilapplikationer försöker lösa detta problem genom att skicka bildfiler till en central server, som bearbetar bilderna och skickar tillbaka dem. Men stora bilder kan medföra kostnader för ökad dataanvändning.

Forskare från Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University och Adobe Systems har utvecklat ett system som kan minska den bandbredd som konsumeras av serverbaserad bildbehandling med så mycket som 98,5 procent och energiförbrukningen med så mycket som 85 procent.

Studys första författare Michael Gharbi från MIT sa att tekniken kan bli mer användbar när bildbehandlingsalgoritmer blir mer sofistikerade. För att spara bandbredd skickar det nya systemet ut en JPEG-bild av mycket låg kvalitet. Serversystemet introducerar lite högfrekvent brus i bilden, vilket effektivt ökar dess upplösning.

Sedan bryter systemet bilden i bitar av 64 gånger 64 pixlar. För varje pixelkorrigering av den uppladdade bilden skickar servern tillbaka bara 25 nummer. Telefonen utför sedan de modifieringar som beskrivs av dessa 25 nummer på sin lokala kopia av högupplösning av bilden.

För blotta ögat skiljer sig resultaten praktiskt taget från direkt manipulation av bilden med hög upplösning. Resultaten presenterades vid Siggraph Asia-konferensen i Kobe, Japan, tidigare denna månad.

Relaterade Artiklar

Back to top button