SpaceX VD Musks säkerhetsgodkännande under granskning av potten

SpaceX, Elon Musk, SpaceX Elon Musk, SpaceX-projekt, SpaceX-undersökning, SpaceX US, SpaceX-raket, Falcon 9 Musk har ett säkerhetsgodkännande eftersom SpaceX tillhandahåller satellitlanseringstjänster till USA: s regering. (Bild: Bloomberg)

SpaceX-verkställande direktören Elon Musks säkerhetsgodkännande granskas av Pentagon efter att miljardären rökt marijuana på en kalifornisk komikers podcast i september, sa en amerikansk tjänsteman på torsdag. En incidentrapport inleddes av Pentagon en tid efter marijuanahändelsen, enligt tjänstemannen, som talade på anonymitetsvillkor. Granskningen rapporterades först av Bloomberg.

Musk har ett säkerhetsgodkännande eftersom SpaceX tillhandahåller satellitlanseringstjänster till USA: s regering. En obemannad kapsel från företaget skulle återvända till jorden på fredag ​​efter en kortvarig vistelse på den internationella rymdstationen, en del av NASAs långa försenade strävan att återuppta mänsklig rymdflygning från USA: s mark senare i år.

”Av sekretess och säkerhetsskäl diskuterar vi inte offentligt status för individuell godkännande”, säger överste löjtnant Mike Andrews, en talesman för Pentagon.

Musk, som också är VD för den elektriska biltillverkaren Tesla Inc, har omarbetat sin säkerhetsblankett SF-86, som kräver en federal anställd eller entreprenör som söker godkännande för att erkänna all olaglig droganvändning under de senaste sju åren, enligt Bloomberg rapport, som säger att översynen inte har påverkat SpaceX.

Läs också: SpaceX-kapseln är inställd på att återvända på fredag ​​efter 5 dagars rymdstationsresa

US Air Force i september sa att rapporterna att det granskade hans säkerhetsgodkännande var felaktiga. I september provocerade Musk en Twitter-storm genom att röka pott, dricka whisky och bära ett svärd på en live-webbshow med komikern Joe Rogan.

SpaceX vägrade att kommentera. Tesla svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer. Den elektriska biltillverkarens aktier minskade vinsterna och var lägre vid sen eftermiddagshandel.

Relaterade Artiklar

Back to top button