Sonys Vision-S-elbil testas pÄ allmÀnna vÀgar

Sonys Vision-S-elbil testas pÄ allmÀnna vÀgar

Sonys huvudfokus just nu kan vara pÄ förberedelserna inför lanseringen av PlayStation 5, men företaget har nÄgra andra intressanta projekt pÄ sprÄng. En av de mest överraskande Àr en elbil som vi kan förvÀnta oss att se pÄ allmÀnna vÀgar i Japan de nÀrmaste mÄnaderna.

Som Autoblog rapporterar Ă€r Vision-S en helt elektrisk konceptbil som Sony avslöjade pĂ„ CES i januari. Vid den tidpunkten uppgav företaget att de inte hade för avsikt att göra det till ett kommersiellt fordon, men nu har en ny video avslöjat Sonys avsikt att testa det pĂ„ allmĂ€nna vĂ€gar i Japan. NĂ€r det gĂ€ller varför Sony utvecklar en bil Ă€r det uppenbarligen “för att utveckla vĂ„r avkĂ€nnings- och ljudteknik”, men att “prototypfordonet för nĂ€rvarande ocksĂ„ Ă€r under utveckling för offentlig vĂ€gtestning under detta verksamhetsĂ„r.”

Vision-S pÄ papper klarar av 0-62 mph pÄ 4,8 sekunder, har en toppfart pÄ 149 mph och anvÀnder en dubbelmotorinstÀllning och placerar en 268 hÀstmotor pÄ var och en av fram- och bakaxlarna. Kommentarer pÄ YouTube-videon sÀger att det ser bÀttre ut Àn en Tesla, vilket sÀkert kommer att ge dem som arbetar med projektet lite uppmuntran. Det verkar ocksÄ osannolikt att Sony skulle utföra offentliga vÀgtester om fordonet bara anvÀndes för att testa sensing och ljudteknik, sÄ kanske prioriteten Àndrades sedan CES?

Totalt har Vision-S 33 sensorer, varav vissa redan anvÀnds i Lexus- och Toyota-fordon. Den kan ocksÄ övervaka vem som Àr i bilen och vem som kör för att justera instÀllningarna för infotainment sÄ att de passar dem. Om inget annat kan Sony hamna i ett bilsystem som Àr etablerade biltillverkare kan köpa hylla för anvÀndning i nya elfordon.