Sonys Reon Pocket Àr en bÀrbar luftkonditionering

Sonys Reon Pocket Àr en bÀrbar luftkonditionering

Sony försöker göra luftkonditionering till en mycket personlig sak genom att crowdfunding en bÀrbar enhet som lovar att sÀnka din temperatur med upp till 23F, eller om du Àr kall, höja den med 14F.

Som Engadget rapporterar heter den bÀrbara AC-enheten Reon Pocket och Sony bestÀmde sig för att anvÀnda en crowdfunding-kampanj för att samla in nödvÀndiga pengar för utveckling. TyvÀrr, medan idén lÄter fantastiskt, kommer verkligheten lite kort.

För att Reon Pocket ska fungera mÄste en speciell t-shirt bÀras med en anpassad ficka högst upp för telefonstorleken. En gÄng i fickan anvÀnds Peltier-effekten för att absorbera vÀrmen frÄn kroppen med en elektrisk ström.

Det du slutar med Àr en verkligt personlig luftkonditioneringslösning som inte ger nÄgot ljud. Faktum Àr att om inte nÄgon tittar noga vet de förmodligen inte ens att du bÀr enheten.

Nackdelen Àr att Reon Pocket behöver köras hela dagen för att hÄlla dig sval pÄ jobbet, men batteritiden pÄ full laddning Àr i bÀsta fall bara tvÄ timmar. Att lÀgga till möjligheten att stÀnga av batteriet skulle vara ett trevligt tillskott om Sony verkligen vill att detta ska vara livskraftigt under sommarmÄnaderna och varmare platser runt om i vÀrlden. Gör det och detta kan sÀlja extremt bra.

Om finansiering Àr sÀker förvÀntas Sony börja leverera Reon Pocket i mars nÀsta Är, men bara i Japan. Det Àr vettigt frÄn början, sÀrskilt eftersom Tokyo Àr vÀrd för OS i slutet av juli.