Sony Patent Tweaks DualShock Design för PlayStation 5

Sony Patent Tweaks DualShock Design för PlayStation 5

Som med varje ny hÄrdvarugeneration uppgraderas inte bara spelkonsolen utan vi fÄr ocksÄ en ny controller-iteration. En ny patentansökan frÄn Sony har avslöjat vad som ser ut som utformningen av DualShock 5.

Som VentureBeat rapporterar har ett nytt patent inlÀmnat av Sony dykt upp pÄ det japanska patentkontoret för vad som helt klart Àr en ny DualShock-kontroller för PlayStation 5. Den goda nyheten Àr för alla som gillar att spela med sin DualShock 4, DualShock 5 Àr nÀstan exakt den samma design med nÄgra mindre men viktiga tweaks.

Den största förÀndringen ser ut att vara borttagningen av ljusstÄngen frÄn toppen av styrenheten. LjusfÀltet gillades inte allmÀnt nÀr den dök upp pÄ DualShock 4, frÀmst för att den inte kunde stÀngas av, vilket innebÀr att du kunde se den reflekteras pÄ TV-skÀrmen och det hindrade alla som ville spela spel i mörkret. Sony fick sÄ smÄningom att ljusfÀltet dimmades. Att ta bort ljusfÀltet kommer sannolikt inte att mötas av nÄgon klag frÄn spelare (bortom att det bryter nÄgra spel), men det hÀr Àr bara ett patent och det kan sluta förbli en funktion hos den slutliga styrenheten.

Förmodligen den mest vÀlkomna förÀndringen som detta patent antyder Àr att flytta till USB-C för att ansluta styrenheten till en PlayStation 5 eller en laddare. Det kommer att göra det mycket lÀttare att ansluta styrenheten och bör skapa en mer robust anslutning jÀmfört med den befintliga microUSB-porten pÄ DualShock 4.

Andra Àndringar inkluderar en ny mikrofon vid basen av frontpanelen och större utlösare, som förvÀntas möjliggöra förbÀttrad haptisk Äterkoppling. SÄ medan utseendet pÄ DualShock 5 helt klart kommer att förbli mestadels detsamma, kan upplevelsen av att anvÀnda den vara helt annorlunda pÄ grund av utlösarna, och röstupptagning kommer sannolikt att bli tydligare.

Vi förvÀntar oss att PlayStation 5 slÀpps för semestern nÀsta Är, och den slutliga versionen av DualShock 5 kommer att finnas i rutan bredvid den.