Sony Patent avslöjar PlayStation VR 2-headset

Sony Patent avslöjar PlayStation VR 2-headset

Nya detaljer om PlayStation 5 avslöjades den hÀr veckan, men vi har Ànnu inte hört nÄgot om nÀsta generation PlayStation VR. Ett nytt Sony-patent har dock erbjudit de första ledtrÄdarna om vad vi kan förvÀnta oss.

Som Let’s Go Digital rapporterar godkĂ€ndes patentet den 3 oktober av United States Patent and Trademark Office (USPTO) och hĂ€nvisar helt enkelt till en “databehandlingsenhet.” De medföljande diagrammen gör det mycket tydligt att detta Ă€r en ny virtual reality-headsetdesign, och dĂ€rför mycket sannolikt kommer att ligga till grund för PlayStation VR version 2.

PlayStation VR version 2 patentdiagram

Det nya headsetet beskrivs som att ha tvÄ kameror monterade pÄ framsidan och en pÄ baksidan tillsammans med nio lysdioder runt headsetet för att möjliggöra bÀttre spÄrning och rörelsedetektering. BÀraren tittar pÄ tvÄ separata skÀrmar, vilket gör 3D-stereskopiska bilder möjliga. Det talas ocksÄ om transparens, sÄ att bÀraren kan se en del av den verkliga vÀrlden runt dem med innehÄll som lÀggs ovanpÄ. Det lÄter vÀldigt mycket som augmented reality.

En kamera har ocksÄ lagts till i PlayStation Move-styrenheten och ytterligare en kamera kan lÀggas till om anvÀndaren sÄ önskar i form av PlayStation Camera. Ju fler kameror desto mer exakt kan hela systemet vara.

Förmodligen de bÀsta nyheterna för alla som har provat VR Àr förslaget Sony kommer att erbjuda ett trÄdlöst lÀge. Trots att mÄnga av patentdiagrammen visar en trÄd som ansluter det nya headsetet till en spelkonsol, övervÀgs trÄdlöst. Jag antar att det kan ta formen av ett separat batteripaket du kan köpa, men om det Àr en standardfunktion desto bÀttre.

Sonys fokus kommer att flyttas till PlayStation 5 efter att högsÀsongen 2019 Àr över, men PSVR 2 mÄste ocksÄ vara pÄ radaren och jag kan se att den visas nÄgra mÄnader efter att PS5 sÀljs, sÄ i mitten av 2021.