Sony lÄser upp PS4 Remote Play för alla Android-enheter

Sony lÄser upp PS4 Remote Play för alla Android-enheter

Den hÀr veckan lanserar Sony version 7.00 av sitt systemprogramvara för PS4 ($ 339,99 pÄ Amazon) och med det mÄnga fler alternativ för fjÀrrspel pÄ Android-enheter.

Remote Play gör det möjligt för PS3- och PS4-Àgare att överföra ljud och video frÄn sin konsol till en handhÄllen enhet som en PS Vita, PlayStation TV ($ 122,09 pÄ Amazon) eller Android-enhet. Listan över Android-enheter har dock alltid varit begrÀnsad till Xperia-smartphones och surfplattor, men den senaste uppdateringen av systemprogramvaran Àndrar saker.

Med version 7.00 installerad kan alla Android-enheter som kör Android 5.0 eller senare anvÀnda fjÀrrspel med en PS4. Allt du behöver göra Àr att ladda ner PS4 Remote Play-appen frÄn Google Play-butiken och följa instruktionerna för att skapa lÀnken. Alla PS4-spel ska vara kompatibla, med undantag för alla spel som krÀver speciella kringutrustning som PlayStation Move.

Om du vill spela via din telefon eller surfplatta, men inte vill lita pÄ pekskÀrmskontroller, lade Sony ocksÄ till möjligheten att anvÀnda en DualShock 4-kontroller via Bluetooth pÄ Android-, iPhone-, iPad- eller Mac-enheter. FörutsÀttningen för att den hÀr funktionen ska fungera Àr att köra Android 10, iOS 13, iPadOS 13 eller macOS Catalina.

Party-funktionen pÄ PS4 förbÀttras ocksÄ med den nya systemprogramvaran. Det Àr nu möjligt att spela tillsammans med 16 istÀllet för bara Ätta vÀnner. NÀtverksanslutningen har förbÀttrats, liksom ljudkvaliteten, och i USA finns det nu tillgÀnglighetsstöd i form av chattranskription.