Sony lanserar sin första 8K LED-PlayStation 5-färdiga TV i Indien

Sony Z8H, Sony första 8k TV Indien, Sony 8K TV-spel, Sony 8K PS5 Ready TV, Sony 8K Gaming, Sony 8K 85 tum TV-pris, Sony 85 tum TV lanseringsdatum

Sony India kommer att tillkännage sin första 8K LED-TV, Sony Z8H i landet den 5 oktober 2020. Den kommande TV: n kommer att vara en ‘PlayStation 5-klar’ TV eftersom den kommer utrustad med en kraftfull bildprocessor X1 Ultimate som är två gånger lika snabbt som X1 Extreme-processorn. Nästa generations konsolägare kommer att kunna ansluta enheten via HDMI 2.1-port. TV: n har redan listats på Sonys webbplats. Priset är dock ännu inte avslöjat.

Hittills har det bekräftats att 8K-TV: n endast kommer att finnas i en skärmstorlek, 85 tum. Den kommer med en Full-Array LED-bakgrundsbelyst skärm tillsammans med X-tended Dynamic Range PRO med lokal dimning. TRILUMINOUS-skärmen på den nya 8K-TV: n kommer också att ha stöd för HDR 10, Dolby Vision och Dolby Atmos.

På ljudfronten kommer den att ha två medelstora drivrutiner, två subwoofers och två tweets. Om du vill ansluta den till en hemmabio kan TV: n fungera som mittkanalen. Flaggskepps-TV: n levereras också med Sonys Acoustic Multi-Audio-system bestående av en vibrerande ramdiskant. Detta kommer att förbättra ljudupplevelsen eftersom det skapar en illusion om att ljudet kommer från en specifik plats från TV: n istället för bara en standardplats som vi ser på vanliga TV-apparater.

8K LED-TV: n körs på Android TV OS vilket gör appar i Play Store lättillgängliga. Under huven har den 16 GB inbyggd lagring. På anslutningsfronten har den fyra HDMI-portar och tre USB-portar. Med hjälp av röststyrning på fjärrkontrollen kommer användare att kunna använda en inbyggd Google Assistant. TV: n stöder Apple Airplay och Apple HomeKit. Det kan också konfigureras med en Alexa-aktiverad högtalare.

Det finns dock bara ett fåtal spel som stöder 8K-spel via Play Station 5 och Xbox Series X-konsoler. Å andra sidan finns det inget 8K-innehåll tillgängligt på populära streamingappar i Indien som Netflix, Amazon Prime Video och andra. Användare kanske bara kan se några få utvalda 8K-videor på Youtube.

Sony Z8H kommer att bli den tredje PS5-färdiga TV: n som lanseras av företaget i Indien. I augusti lanserade TV-tillverkaren PS5-kompatibla TV-apparater i två skärmstorlekar – 55 (KD-55X9000H) och 65 tum (KD-65X9000H) som är prissatta till Rs 1.09.990 och Rs 1.59.990.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button