Sony kommer bara prata premium i Indien: VD Sunil Nayyar

Sony TV India, Sony Bravia India, Sony India MD, Sony Bravia TV priser, Sony Bravia priser i Indien, Sony Bravia Master Series Sony India VD Sunil Nayyar säger att varumärket vill positionera sig som en premium i Indien. (Bildkälla: Nandagopal Rajan)

Sony har börjat placera sig tydligt som ett premiumvarumärke i Indien, även om det har ett komplett bukettspel i de flesta segment som det handlar om, från ljud till TV och kameror. “Det är vad jag vill berätta för den indiska kunden … ja, jag har tv-apparater som börjar vid 18 000 Rs, men jag vill inte prata om det”, berättade Sunil Nayyar, VD, Sony Indien indianexpress.com.

”Så oavsett om det är digital avbildning, hemmabio, hörlurar eller tv, så talar Sony bara om premium … Jag kommer att göra allt jag kan för att se till att vi är ett enastående premiumvarumärke i landet,” tillade han.

I hela produktsortimentet finns det nu ett tydligt tryck för att bli ett ambitiöst varumärke. ”Det är vad vi försöker göra. Alla som tycker att hon vill ha en kvalitetsprodukt, den bästa produkten, borde tänka Sony, ”betonade Nayyar och tillade att det kommer att finnas alternativ om hon vill spendera mindre,” men när hon pratar om kvalitet bör Sony vara den bästa.

Nayyar sa att Sony-produkter ofta ligger 20 till 25 procent över jämförelsekonkurrensens prispunkt. ”Men vi mår bra … vi säger till kunden att vi levererar kvalitet för det. Så vi levererar bättre bild, bättre ljud, bättre hållbarhet, bättre service efter försäljning, säger han och tillägger att detta fylls med “ägarstolthet”.

Men Nayyar sa att det fanns några “strategiska produkter i varje kategori” för att hjälpa till med volymen. ”Jag vill inte lämna någon konsument i Indien, men inte på bekostnad av kvaliteten. Men vi jagar inte prispunkten här. Jag vill prissätta mina produkter korrekt, ”förklarade han och tillade att en prissättning inte är den väg Sony Indien vill följa.

Nayyar är övertygad om att spelpremie också kommer att ha en sippra effekt till andra segment. Och det är lättare att knacka på toppen av pyramiden. ”De är globala medvetna, de reser överallt. Och Sony är ett globalt varumärke. Vi är synliga överallt. Så det är lite lättare för oss att ta itu med den kunden, sade han och tillade att denna premiumkund också är glad att nu Sony India får alla premiumprodukter samtidigt som en global lansering.

”Vi har varit i Indien i nästan 25 år och har etablerat det starkaste servicenätverket. Så kunderna är väldigt, mycket självsäkra när de köper något, det kan inte gå fel, ”sa han och tillade hur människor med sådana dyra produkter behöver denna sinnesro.

På tisdag lanserade Sony sin nya Bravia Master Series A9G OLED-tv i Indien med priser från Rs 2,69,900 för 55-tumsmodellen och Rs 3,69,900 för 65-tumsmodellen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button