Sony kan inte hålla jämna steg med Apples efterfrågan på flera kameror

Letar du efter en ny smartphone? Möjligheten att ta foton och spela in videor kan vara en av de viktigaste funktionerna. Det är ju därför som hårdvarutillverkare inkluderar mer än en kamera på sina produkter. Sony kan dock inte följa efterfrågan på dessa sensorer, säger det japanska företaget till Bloomberg.

Smartphones inkluderar fler kameror än någonsin tidigare, och Sony har inte tillräckligt med timmar på en dag för att hålla jämna steg med efterfrågan. Produktionslinjer körs dygnet runt och fortfarande saknas.

Precis som förra året har Sony valt att driva sina halvledarfabriker direkt under semestern. Bloomberg rapporterar att investeringarna i verksamheten uppgick till 2,6 miljarder dollar 2019, och ytterligare en fabrik öppnar i Nagasaki nästa år. Sonys roll som leverantör har dock inte uppfyllt sina köpares behov. Flaggskepp som iPhone 11 och iPhone 11 Pro är sportiga inställningar för flera kameror, vilket kräver att Sony producerar nödvändiga sensorer snabbt och i volym.

Naturligtvis är Apple inte det enda företaget som lanserar flaggskepp med inställningar för flera kameror. Google, Samsung, OnePlus och en mängd andra aktörer inom mobilbranschen gör detsamma. Faktum är att flera kamerainställningar sträcker sig bortom flaggskepp. Både mellanklass- och nybörjarenheter levereras med flera bakre kameror. Med bara en handfull leverantörer som Sony, pressar dessa företag kraftigt på leveranskedjan.

“Att döma av hur det går, även efter alla dessa investeringar i att utöka kapaciteten, kanske det fortfarande inte räcker”, säger Sonys Terushi Shimizu i en intervju med Bloomberg. “Vi måste be om ursäkt för kunderna eftersom vi bara inte kan göra tillräckligt.”

Sony bryr sig dock inte om den extra affären. Halvledare genererar nu de näst mest intäkterna i alla sina verksamheter. PlayStation är fortfarande den största penningtillverkaren.

I slutändan bör Sony komma ikapp med efterfrågan och leveranssensorer strax efter att de har beställts. Den ytterligare fabriken i Nagasaki kommer att minska stress på befintliga fabriker och med tiden bör effektiviteten förbättras. Totalt planerar Sony att injicera cirka 6,4 miljarder dollar i halvledarbranschen senast i mars 2021. Med fem kamerainställningar i horisonten kan Sonys långsiktiga plan löna sig och lindra dess svårigheter att hålla jämna steg med efterfrågan.

Relaterade Artiklar

Back to top button