Sony kan inte hÄlla jÀmna steg med Apples efterfrÄgan pÄ flera kameror

Sony kan inte hÄlla jÀmna steg med Apples efterfrÄgan pÄ flera kameror

Letar du efter en ny smartphone? Möjligheten att ta foton och spela in videor kan vara en av de viktigaste funktionerna. Det Àr ju dÀrför som hÄrdvarutillverkare inkluderar mer Àn en kamera pÄ sina produkter. Sony kan dock inte följa efterfrÄgan pÄ dessa sensorer, sÀger det japanska företaget till Bloomberg.

Smartphones inkluderar fler kameror Àn nÄgonsin tidigare, och Sony har inte tillrÀckligt med timmar pÄ en dag för att hÄlla jÀmna steg med efterfrÄgan. Produktionslinjer körs dygnet runt och fortfarande saknas.

Precis som förra Äret har Sony valt att driva sina halvledarfabriker direkt under semestern. Bloomberg rapporterar att investeringarna i verksamheten uppgick till 2,6 miljarder dollar 2019, och ytterligare en fabrik öppnar i Nagasaki nÀsta Är. Sonys roll som leverantör har dock inte uppfyllt sina köpares behov. Flaggskepp som iPhone 11 och iPhone 11 Pro Àr sportiga instÀllningar för flera kameror, vilket krÀver att Sony producerar nödvÀndiga sensorer snabbt och i volym.

Naturligtvis Àr Apple inte det enda företaget som lanserar flaggskepp med instÀllningar för flera kameror. Google, Samsung, OnePlus och en mÀngd andra aktörer inom mobilbranschen gör detsamma. Faktum Àr att flera kamerainstÀllningar strÀcker sig bortom flaggskepp. BÄde mellanklass- och nybörjarenheter levereras med flera bakre kameror. Med bara en handfull leverantörer som Sony, pressar dessa företag kraftigt pÄ leveranskedjan.

“Att döma av hur det gĂ„r, Ă€ven efter alla dessa investeringar i att utöka kapaciteten, kanske det fortfarande inte rĂ€cker”, sĂ€ger Sonys Terushi Shimizu i en intervju med Bloomberg. “Vi mĂ„ste be om ursĂ€kt för kunderna eftersom vi bara inte kan göra tillrĂ€ckligt.”

Sony bryr sig dock inte om den extra affÀren. Halvledare genererar nu de nÀst mest intÀkterna i alla sina verksamheter. PlayStation Àr fortfarande den största penningtillverkaren.

I slutÀndan bör Sony komma ikapp med efterfrÄgan och leveranssensorer strax efter att de har bestÀllts. Den ytterligare fabriken i Nagasaki kommer att minska stress pÄ befintliga fabriker och med tiden bör effektiviteten förbÀttras. Totalt planerar Sony att injicera cirka 6,4 miljarder dollar i halvledarbranschen senast i mars 2021. Med fem kamerainstÀllningar i horisonten kan Sonys lÄngsiktiga plan löna sig och lindra dess svÄrigheter att hÄlla jÀmna steg med efterfrÄgan.