Sony förvÀrvar Insomniac-spel

Sony förvÀrvar Insomniac-spel

Det finns vÀldigt fÄ utvecklare av videospel som konsekvent producerar kommersiellt framgÄngsrika spel i Ärtionden, men Insomniac Games Àr en av dem och nu Àr Sony instÀlld pÄ att Àga studion.

Som Polygon rapporterar tillkÀnnagav Sony igÄr sin avsikt att förvÀrva den Kalifornienbaserade spelutvecklaren, som just firat sitt 25-Ärsjubileum. Vi kÀnner inte till de ekonomiska villkoren för affÀren, men nÀr Insomniac Àr klar kommer det att bli en utvecklingsstudio som uteslutande fokuserar pÄ Sonys plattformar.

Vi Àr stolta att meddela att vi gÄr med i familjen @playstation WWS! https://t.co/tKdZ69AVPF

– Insomniac Games (@insomniacgames) 19 augusti 2019

PĂ„ tal om affĂ€ren sa Ted Price, grundare och VD för Insomniac Games “Att gĂ„ med i WWS-familjen ger Insomniac Ă€nnu större möjligheter att uppnĂ„ vĂ„r studiovision att göra positiva och bestĂ„ende intryck pĂ„ mĂ€nniskors liv … Vi har haft en speciell relation med PlayStation praktiskt taget sedan starten. VĂ„rt partnerskap förstĂ€rker vĂ„r potential och Marvels Spider-Man var ett bevis pĂ„ detta. Vi Ă€r glada att ta nĂ€sta steg i vĂ„r tillvĂ€xt tillsammans med vĂ„ra lĂ„ngvariga WWS-partners. Framför allt ser vi fram emot att leverera nya, nya upplevelser för vĂ„ra fans. “

Sony förvĂ€rvar en studio som de alltid har upprĂ€tthĂ„llit en bra relation med och som har producerat hit efter hit. Insomniac Ă€r studion som gav oss Spyro the Dragon, Ratchet & Clank, Resistance, Sunset Overdrive, Song of the Deep, Marvel’s Spider-Man och den kommande Stormland för att bara nĂ€mna nĂ„gra av deras titlar. Till och med studioens första spel 1996 var imponerande. Det heter Disruptor och var en skicklig första person shooter för den ursprungliga PlayStation. Det Ă€r dock Spider-Man som verkligen skulle ha tagit Sonys uppmĂ€rksamhet nyligen. Den sĂ„lde 13,2 miljoner exemplar pĂ„ PlayStation 4 ($ 343,80 pĂ„ Amazon).

Förutsatt att förvÀrvet avslutas kommer Insomniac att fortsÀtta att drivas av sin befintliga ledning med input frÄn Sonys studio i San Mateo, Kalifornien. Det Àr sÀkert att anta att Insomniac snart kommer att vara fullt fokuserad pÄ att producera spel för PlayStation 5.