Sony förvärvar Insomniac-spel

Det finns väldigt få utvecklare av videospel som konsekvent producerar kommersiellt framgångsrika spel i årtionden, men Insomniac Games är en av dem och nu är Sony inställd på att äga studion.

Som Polygon rapporterar tillkännagav Sony igår sin avsikt att förvärva den Kalifornienbaserade spelutvecklaren, som just firat sitt 25-årsjubileum. Vi känner inte till de ekonomiska villkoren för affären, men när Insomniac är klar kommer det att bli en utvecklingsstudio som uteslutande fokuserar på Sonys plattformar.

Vi är stolta att meddela att vi går med i familjen @playstation WWS! https://t.co/tKdZ69AVPF

– Insomniac Games (@insomniacgames) 19 augusti 2019

På tal om affären sa Ted Price, grundare och VD för Insomniac Games “Att gå med i WWS-familjen ger Insomniac ännu större möjligheter att uppnå vår studiovision att göra positiva och bestående intryck på människors liv … Vi har haft en speciell relation med PlayStation praktiskt taget sedan starten. Vårt partnerskap förstärker vår potential och Marvels Spider-Man var ett bevis på detta. Vi är glada att ta nästa steg i vår tillväxt tillsammans med våra långvariga WWS-partners. Framför allt ser vi fram emot att leverera nya, nya upplevelser för våra fans. “

Sony förvärvar en studio som de alltid har upprätthållit en bra relation med och som har producerat hit efter hit. Insomniac är studion som gav oss Spyro the Dragon, Ratchet & Clank, Resistance, Sunset Overdrive, Song of the Deep, Marvel’s Spider-Man och den kommande Stormland för att bara nämna några av deras titlar. Till och med studioens första spel 1996 var imponerande. Det heter Disruptor och var en skicklig första person shooter för den ursprungliga PlayStation. Det är dock Spider-Man som verkligen skulle ha tagit Sonys uppmärksamhet nyligen. Den sålde 13,2 miljoner exemplar på PlayStation 4 ($ 343,80 på Amazon).

Förutsatt att förvärvet avslutas kommer Insomniac att fortsätta att drivas av sin befintliga ledning med input från Sonys studio i San Mateo, Kalifornien. Det är säkert att anta att Insomniac snart kommer att vara fullt fokuserad på att producera spel för PlayStation 5.

Relaterade Artiklar

Back to top button