Sony firar: De har sÄlt 70 miljoner PlayStation 4 och 2 miljoner PlayStation VR

playstation 4

Playstation 4

Den japanska tillverkaren har en stor anledning att fira. Företaget har slÀppt försÀljningsnumren för deras största hit, PlayStation. Det hÀr Àr siffror som sÀtter ett stort leende i ansiktet, tvÀrtom ser Microsoft inte sÄ entusiastisk ut.

Sedan PlayStation 4, som Ă€gde rum i slutet av 2013, har företaget lyckats bryta en intressant milstolpe – upp till 70 miljoner sĂ„lda enheter (inklusive bĂ„de Slim och Pro-versioner). JĂ€mfört med PlayStation 3, som ocksĂ„ var extremt framgĂ„ngsrik, Ă€r det ett verkligt steg. Den tidigare generationen firade inte samma antal sĂ„lda bitar förrĂ€n efter tio Ă„r. Total försĂ€ljning nĂ„dd len 84 miljoner enheter, som PlayStation 4 snart skulle kunna komma över.

Konsumentbeteende om virtual reality frÄn Sony-verkstaden Àr ocksÄ intressant. Sony har lÀnge erbjudit ett paket med hjÀlmar, kameror och kontroller för att spela VR-titlar, som enligt officiella siffror har sÄlt totalt 2 miljoner enheter. Det Àr ett stort antal för VR. Intressant Àr att endast 150 titlar Àr tillgÀngliga för PlayStation VR, vilket Àr ett relativt litet antal för en sÄ stor spelarbas.

NÀr det gÀller spel har 617,8 miljoner titlar sÄlts för PS4 och 12,2 miljoner för PlayStation VR. Sonys framtid ligger i att skapa en Ànnu mer framgÄngsrik konsol, hittills kÀnd som PlayStation 5. Vi kunde se den redan 2019.