Sony firar: De har sålt 70 miljoner PlayStation 4 och 2 miljoner PlayStation VR

Playstation 4

Den japanska tillverkaren har en stor anledning att fira. Företaget har släppt försäljningsnumren för deras största hit, PlayStation. Det här är siffror som sätter ett stort leende i ansiktet, tvärtom ser Microsoft inte så entusiastisk ut.

Sedan PlayStation 4, som ägde rum i slutet av 2013, har företaget lyckats bryta en intressant milstolpe – upp till 70 miljoner sålda enheter (inklusive både Slim och Pro-versioner). Jämfört med PlayStation 3, som också var extremt framgångsrik, är det ett verkligt steg. Den tidigare generationen firade inte samma antal sålda bitar förrän efter tio år. Total försäljning nådd len 84 miljoner enheter, som PlayStation 4 snart skulle kunna komma över.

Konsumentbeteende om virtual reality från Sony-verkstaden är också intressant. Sony har länge erbjudit ett paket med hjälmar, kameror och kontroller för att spela VR-titlar, som enligt officiella siffror har sålt totalt 2 miljoner enheter. Det är ett stort antal för VR. Intressant är att endast 150 titlar är tillgängliga för PlayStation VR, vilket är ett relativt litet antal för en så stor spelarbas.

När det gäller spel har 617,8 miljoner titlar sålts för PS4 och 12,2 miljoner för PlayStation VR. Sonys framtid ligger i att skapa en ännu mer framgångsrik konsol, hittills känd som PlayStation 5. Vi kunde se den redan 2019.

Relaterade Artiklar

Back to top button