Som från science fiction: Forskare kan använda artificiell intelligens för att ta reda på om det finns en person bakom muren

Artificiell intelligens i aktion (FOTO MIT)

Experter från ett prestigefyllt universitet har utvecklat ett system som kan berätta för dem, även utan kameror, om det finns någon gjord av kött och ben i nästa rum. Allt de brukade göra detta var en kombination av ett neuralt nätverk och en elektronisk enhet med radiovågor.

Allt fungerar på ett sådant sätt att artificiell intelligens använder dessa enheter för att kunna känna igen och identifiera om en person är bakom en mur tack vare de nämnda vågorna. Allt han behöver göra är att göra en fysisk rörelse, till exempel från en plats till en annan, och då kommer han att fångas av en osynlig radio för våra ögon.

AI upptäcker rörelse genom väggar med hjälp av trådlösa signaler https://t.co/PPa8EpkmEg

– Engadget (@engadget) 13 juni 2018

Men först sker en noggrann analys av de återvunna vågorna, och om resultatet på något sätt är relaterat till något av exemplen, ett sofistikerat AI-system RF-Pose visar den inspelade rörelsen i det angränsande rummet direkt på displayen framför användaren.

Därför var MIT-forskare tvungna att lära sig ett neuralt nätverk innan de ens började, när det gällde mänsklig rörelse och när det inte var, sa han. Engadget. De använde både kamerafilmer och inspelningar av den reflekterade signalen från människokroppar, vilket gav henne utrymme för att skaffa sig den nödvändiga kunskapen, utan vilken hon skulle vara otydlig.

Även inom vården

Den här stora uppfinningen har en ganska stor potential eftersom den kan användas på flera områden i vårt dagliga liv.

Det mest intressanta är dock utan tvekan användningen inom sjukvården, där AI-systemet kan ge en hjälpande hand, till exempel vid behandling av Parkinsons sjukdom eller multipel skleros, eller kan skydda äldre individer som spenderar tid ensamma. Om de vid ett sådant tillfälle av misstag fångas av en tyst mördare, en hjärtattack, kanske allt inte går förlorat omedelbart tack vare hans hjälp.

Relaterade Artiklar

Back to top button