Som från matrisen: Forskare lägger information i en apas hjärna, följt av en människa

Tänk dig att du tappar en av dina sinnen, till exempel syn. Från och med det ögonblicket kommer det att vara ett stort problem för dig att svara fullt ut på stimuli från miljön. Det vill säga om de inte lägger några elektroder i ditt huvud för att “fixa” dem.

Två topp neurovetenskapsmän från University of Rochester, och resultatet av deras unika arbete finns på en känd vetenskaplig webbplats Nervcell, skriver en bit The New York Times. Om de når det så kallade bioniska ögat kan blinda börja se utan kul.

Du kan potentiellt kringgå skadade områden och leverera stimulering till premotorisk cortex. Detta kan vara ett sätt att ansluta de delar av hjärnan som inte kan kommunicera med varandra,”Avslöjade Dr. Kevin A. Mazurek, en av medlemmarna i det vetenskapliga teamet, med vilket han menade problemen för människor som upplevde en stroke.

Monkey Feel, Monkey Do https://t.co/Mte2ZUIZml

– ScienceDaily (@ScienceDaily) 7 december 2017

Om de implanterar de nämnda elektroderna i dem kan de stimulera nervceller i vissa områden på grund av korta och svaga utbrott av elektrisk energi, tack vare vilket de kringgår ingångsorganen (ögon etc.) som har slutat kommunicera med hjärnan. Och eftersom de inte längre är i kontakt med honom, kan de inte förse honom med impulser, utan vilka vår kropp inte fysiskt kan reagera på interaktionen med omvärlden.

Två apor

Den vetenskapliga studien utfördes på två apor implanterade med 16 raka elektroder i huvudet för att eliminera behovet av att använda ljussignaler. Genom dem berättade de för dem vad de skulle göra i början av ett enkelt spel. Med tiden har de ändrats från visuella signaler till icke-visuella, dvs. de som normalt inte ses.

Dessa signaler från elektroderna stimulerade premotorisk cortex för att aporna skulle göra vad de ville att de skulle göra, även om de inte längre såg några ljusinstruktioner framför dem. I början gjorde de misstag, men när de tränade minskade felfrekvensen tills de nådde en nivå där de gjorde nästan perfekt.

Således kunde forskarna bara manipulera den levande varelsen med hjälp av elektriska stötar, eftersom de kringgick dess inträdesorgan genom att skicka den redan bearbetade informationen direkt till huvudet. Hjärnstimulering ersatte således ljussignalerna, så att apan i grunden visste på egen hand vilka åtgärder som skulle vidtas för att få den utlovade belöningen. Vi kommer snart att se om en person vet det.

Forskare injicerar information direkt i apahjärnor – https://t.co/pukjfLrRjS pic.twitter.com/mjLcyWwUL1

– Mysterious Universe (@mysteriousuniv) 9 december 2017

Relaterade Artiklar

Back to top button