Som frÄn matrisen: Forskare lÀgger information i en apas hjÀrna, följt av en mÀnniska

Som frÄn matrisen: Forskare lÀgger information i en apas hjÀrna, följt av en mÀnniska

TĂ€nk dig att du tappar en av dina sinnen, till exempel syn. FrĂ„n och med det ögonblicket kommer det att vara ett stort problem för dig att svara fullt ut pĂ„ stimuli frĂ„n miljön. Det vill sĂ€ga om de inte lĂ€gger nĂ„gra elektroder i ditt huvud för att “fixa” dem.

TvÄ topp neurovetenskapsmÀn frÄn University of Rochester, och resultatet av deras unika arbete finns pÄ en kÀnd vetenskaplig webbplats Nervcell, skriver en bit The New York Times. Om de nÄr det sÄ kallade bioniska ögat kan blinda börja se utan kul.

Du kan potentiellt kringgĂ„ skadade omrĂ„den och leverera stimulering till premotorisk cortex. Detta kan vara ett sĂ€tt att ansluta de delar av hjĂ€rnan som inte kan kommunicera med varandra,”Avslöjade Dr. Kevin A. Mazurek, en av medlemmarna i det vetenskapliga teamet, med vilket han menade problemen för mĂ€nniskor som upplevde en stroke.

Monkey Feel, Monkey Do https://t.co/Mte2ZUIZml

– ScienceDaily (@ScienceDaily) 7 december 2017

Om de implanterar de nÀmnda elektroderna i dem kan de stimulera nervceller i vissa omrÄden pÄ grund av korta och svaga utbrott av elektrisk energi, tack vare vilket de kringgÄr ingÄngsorganen (ögon etc.) som har slutat kommunicera med hjÀrnan. Och eftersom de inte lÀngre Àr i kontakt med honom, kan de inte förse honom med impulser, utan vilka vÄr kropp inte fysiskt kan reagera pÄ interaktionen med omvÀrlden.

TvÄ apor

Den vetenskapliga studien utfördes pÄ tvÄ apor implanterade med 16 raka elektroder i huvudet för att eliminera behovet av att anvÀnda ljussignaler. Genom dem berÀttade de för dem vad de skulle göra i början av ett enkelt spel. Med tiden har de Àndrats frÄn visuella signaler till icke-visuella, dvs. de som normalt inte ses.

Dessa signaler frÄn elektroderna stimulerade premotorisk cortex för att aporna skulle göra vad de ville att de skulle göra, Àven om de inte lÀngre sÄg nÄgra ljusinstruktioner framför dem. I början gjorde de misstag, men nÀr de trÀnade minskade felfrekvensen tills de nÄdde en nivÄ dÀr de gjorde nÀstan perfekt.

SÄledes kunde forskarna bara manipulera den levande varelsen med hjÀlp av elektriska stötar, eftersom de kringgick dess intrÀdesorgan genom att skicka den redan bearbetade informationen direkt till huvudet. HjÀrnstimulering ersatte sÄledes ljussignalerna, sÄ att apan i grunden visste pÄ egen hand vilka ÄtgÀrder som skulle vidtas för att fÄ den utlovade belöningen. Vi kommer snart att se om en person vet det.

Forskare injicerar information direkt i apahjĂ€rnor – https://t.co/pukjfLrRjS pic.twitter.com/mjLcyWwUL1

– Mysterious Universe (@mysteriousuniv) 9 december 2017