SoftBank-president läcker iPhone 11-utgivningsdatum

Om Apple är riktigt format släpps iPhone 11 i september. Och om man ska tro på SoftBanks president kan du köpa en den 20 september.

Som 9To5Mac rapporterar, under ett investerarevenemang den här veckan i Japan, frågades SoftBank-president Ken Miyauchi när han förväntade sig att iPhone 11 skulle lanseras. Till allas förvåning lyckades han ge bort släppdatumet på en rondell.

Den 1 oktober träder en ny telekommunikationslag i kraft i Japan. Det ser slutet på operatörsbuntning när man säljer smartphones till konsumenter och innebär att data- och enhetsplaner måste säljas separat. Anledningen till att den nya lagen är viktig är att Miyauchi blev tillfrågad hur SoftBank skulle hantera en förväntad septemberversion för iPhone 11 med tanke på att den nya lagen skulle vara aktiv nästa månad.

Som svar sa Miyauchi, “Ärligt talat, jag undrar vad jag ska göra i tio dagar”, vilket föreslår att iPhone 11 kommer fram 10 dagar före den nya lagen och därför startar på fredagen den 20 september. Det passar med vad Apple gjorde förra året när iPhone XS (999,99 dollar på Best Buy) lanserades fredagen den 21 september.

Om 20 september är släppdatum, kan vi förvänta oss en iPhone-händelse den 10 september och sedan förbeställningar att öppna den 13 september. Apple hoppas självklart på snabb försäljning av sina nya telefoner, men den nya fyrkantiga kameran bump på baksidan kommer inte att vara för allas smak och vi kan se fler konsumenter än vanligt tar en vänta-och-se-syn på iPhone 11.

Relaterade Artiklar

Back to top button