SNK Neo Geo Arcade Stick Pro innehåller 20 slagsmål

Inte nöjd med att bara släppa små arkadskåp med replik, SNK har beslutat att släppa en ny arkadpinne, bara den här kommer med 20 förinstallerade kampspel.

Det kallas SNK Neo Geo Arcade Stick Pro, och om det låter bekant kan det bero på att Capcom redan har meddelat en liknande produkt som heter Capcom Home Arcade. Till skillnad från Capcoms pinne är SNK: s helt inriktade på kampspel med de 20 inkluderade titlarna som ännu inte har bekräftats.

SNK Neo Geo Arcade Stick Pro

Arkadpinnen mäter 430 x 215 x 125 mm och SNK planerar en världsomspännande lansering. Precis som speluppställningen vet vi inte heller lanseringsdatum eller pris ännu, och SNK är angelägna om att påpeka att spelen kan hamna varierande per region (vilket innebär att vissa spelare kommer att köpa tre av dessa pinnar för att få alla spel).

Som bilden ovan visar, finns bredvid joysticken åtta knappar, en lägesomkopplare och sedan turbo, alternativ, välj och startknappar på sidan. Det finns också två Neo Geo-minipadportar, ett hörlursuttag, USB-port, HDMI-port och strömkontakt spridda över höljets fram- och baksida.

Med lägesomkopplaren kan du välja mellan joystick- och konsollägen. I joystick-läge kan du använda enheten som en arkadsticka antingen ansluten till en PC eller en Neo Geo mini. Byt till konsolläge och de 20 förinstallerade spelen blir tillgängliga som kan spelas på en skärm ansluten via HDMI. Om du vill spela för två spelare ansluter du helt enkelt en Neo Geo mini-pad till en av de tillgängliga portarna.

Det är inte svårt att gissa åtminstone några av de spel som kommer att ingå i denna pinne. Art of Fighting, Fatal Fury, King of Fighters och Samurai Showdown kommer säkert att visas. Kan vi också se King of the Monsters, Rage of the Dragons, Waku Waku 7, Neo Geo Battle Coliseum, Garou: Mark of the Wolves och Last Blade?

Relaterade Artiklar

Back to top button