Snapdeal-rapporten visar försäljningen av hemmaövervakningsenheter dubbelt

Coronavirus-kris, oximeterförsäljning, CHandigarh-nyheter, Punjab-nyheter, indiska expressnyheter

Pandemin har lett till en snabb ökning av användningen av diagnostiska medicintekniska produkter hemma eftersom de flesta av oss fortsätter att frukta att gå till diagnostiska centra för medicinska tester på grund av den utbredda Covid-19. Enligt Snapdeal har den totala försäljningen i kategorin diagnostiska kit hemma mellan april och juli i år mer än fördubblats jämfört med förra året.

Snapdeal-rapporten föreslår att köpare under de senaste fyra månaderna har köpt många produkter för personlig diagnostik och hälsoövervakning var pulsoximetrar, blodtrycksmätare, digital termometer och glukometer är bland de mest populära.

Pulsoximeter hjälper till att spåra potentiella symtom som hjärtfrekvens och syrenivå. Enligt rapporten har pulsoximeterinköp ökat mer än 300 procent sedan det första Covid-19-fallet identifierades. De flesta av dessa oximetrar är prissatta under Rs 2000.

”Försäljningen av denna enhet drivs till stor del av tunnelbanamarknader som Delhi, Chennai, Bengaluru, Mumbai, Thane, Pune, Hyderabad, Kolkata, Guwahati och Ahmedabad,” framgår vidare av rapporten.

På grund av Covid-19 undrar många människor om det är säkert att besöka sjukhus eller patologilabor för test och föredrar att skjuta upp andra regelbundna behandlingar. Enligt rapporten har Snapdeal-köpare köpt enheter för hälsoövervakning för att kontrollera blodtryck eller diabetes från plattformen.

pulsoximeter, Hur man använder pulsoximeter, Vad är en pulsoximeter, pris för pulsoximeter, Hur fungerar pulsoximeter, pulsoximeter COVID-19, COVID-19, coronavirus, pulsoximeter coronavirus (Expressfoto: Karanveer Singh Arora)

Läs också | Vad är en pulsoximeter och hur använder den?

Snapdeal-talesman sa, ”medan användare skjuter upp icke-nödvändiga medicinska ingrepp vill de också hålla koll på sin hälsa så att de kan hålla sig utanför sjukhus. Den högre försäljningen av diagnostisk utrustning drivs av denna önskan att vara försiktig. ”

Rapporten säger att de flesta köpare av dessa diagnostiska produkter kommer från städer som Nagpur, Lucknow, Kanpur, Bhopal, Indore, Jaipur, Udaipur.

“Kolesterolmätare, nebulisatorer, infraröda termometrar och insulinpumpar är andra diagnostiska enheter som är mycket efterfrågade”, står det i rapporten.

Snapdeal säger vidare i rapporten att det också har skett en tillväxt i efterfrågan på näringstillskott, ayurvediska produkter och alternativ hälsoterapi de senaste fem månaderna jämfört med tiden före kovid.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button