Snapchat Spectacles 3 Launch

Snapchat Spectacles 3 Launch

Redan i augusti meddelade Snap att man förbereder sig pÄ att slÀppa tredje generationen av sina Spectacles solglasögon. Den hÀr veckan lanserades Spectacles 3 för 380 dollar.

Som CNBC rapporterar Àr dessa senaste Spectacles inte riktade mot konsumenter och massmarknaden. Nyckelmarknaden för Snap Àr influenser och innehÄllsskapare som Àr ganska rika. Spectacles 3 levereras med dubbla HD-kameror som sitter pÄ bÄda sidor om dina ögon och fÀsts i en stark, lÀtt stÄlram.

Fokus ligger pĂ„ 3D och nya augmented reality-funktioner. En massa 3D-effekter tillĂ„ter “ny belysning, landskap och andra magiska effekter till en hel scen med ett svep.” Naturligtvis mĂ„ste du först spela in videofilmer (vid 60 fps) via en anslutning till din telefon, redigera den med Snapchat-appen och sedan tillĂ€mpa dina önskade 3D-effekter.

Det finns en knapp pÄ vardera sidan av ramen för att utlösa videoinspelning eller 3D-bildtagning. En djupsensor gör att glasögonen kÀnner igen verkliga objekt och dÀrför kan AR-objekt lÀttare interagera med dem. Snapchat har redan hundratusentals augmented reality-linser att anvÀnda, men Snap öppnar vÀgen för AR-linser som ska skapas av utvecklare specifikt för Spectacles 3. För nÀrvarande ser det ut som om sex Àr tillgÀngliga att anvÀnda i videor.

Den $ 380-investeringen ger dig inte bara Spectacles 3 utan ocksÄ ett lÀderfodral för att lagra dem komplett med en magnetladdare för enkel laddning (fodralet laddas via USB-C). En VR-tittare ingÄr ocksÄ sÄ att du kan njuta av virtual reality-upplevelser baserat pÄ de videor du har tagit. NÀr det gÀller delning Àr det enkelt att lÀgga upp foton och videor pÄ Instagram, och det finns stöd för YouTube VR180-uppladdningar.

De Àr dyra, du kommer att se konstigt ut med dem och de Àr uppenbarligen inte sÄ bekvÀma att bÀra. Men kom ihÄg, de Àr inte riktigt för dig, sÄvida du inte Àr en rik influens.