Snapchat låter iOS-användare lägga till låtar i inlägg

Ljud på, volym upp: Snapchat lanserade idag Sounds, en ny funktion som låter användare lägga till musik – inklusive en exklusiv förhandsvisning av Justin Bieber och benny blancos nya låt “Lonely” – till inlägg.

Ursprungligen testad i Australien och Nya Zeeland, är funktionen nu tillgänglig globalt för iOS-användare. Få ditt spår på (före eller efter inspelning) baserat på en samlad katalog med låtar från nya och etablerade artister. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig på enheter som kör iOS.

“Musik gör videokreationer och kommunikation mer uttrycksfull”, säger ett blogginlägg från företaget. “Och erbjuder ett personligt sätt att rekommendera musik till dina närmaste vänner.” Få ett ögonblick med ljud? Svep bara uppåt för att visa albumkonst, sångtitel och artistnamn; klicka på länken “Spela den här låten” för att öppna spåret i Spotify, Apple Music eller SoundCloud.

Leta efter det senaste från stora och oberoende förlag och etiketter, inklusive Warner Music Group, Universal Music Publishing Group, Warner Chappell Music och BMG Music Publishing — som representerar människor som Ariana Grande, Alicia Keys, Nicki Minaj, Taylor Swift, Post Malone, Billie Eilish, Justin Timberlake, Elton John, Adele, Imagine Dragons, Katy Perry och Kendrick Lamar.

“Snapchatters kommer att kunna skapa konstnärliga Snaps med sin nya ballad, dela dem med vänner och till och med spara länken för att ladda ner hela låten när den är tillgänglig på deras favoritströmningsplattform”, sa bloggen.

För att komma igång, se till att du kör den senaste versionen av appen, öppna sedan kameran och tryck på ikonen för musiknot i det övre högra hörnet. Till skillnad från Instagram finns det för närvarande inget alternativ att söka efter en låt, enligt HITC; snarare kan du bläddra igenom och välja från en lista med låtar, som sannolikt kommer att växa när funktionen utvecklas.

“Utöver musik testar vi också möjligheten för Snapchatters att skapa sina egna ljud och lägga till dem i Snaps”, fortsatte det och lovade en global lansering “under de kommande månaderna.”

Relaterade Artiklar

Back to top button