Snabba upp din binge-klocka: Netflix testar uppspelning av variabel hastighet

Snabba upp din binge-klocka: Netflix testar uppspelning av variabel hastighet

Har du nÄgonsin suttit ner för att titta pÄ en TV-serie eller film pÄ Netflix och önskat att ÄtgÀrden rörde sig i snabbare takt? Om sÄ Àr fallet blir du glad att höra Netflix experimenterar med möjligheten att manuellt pÄskynda innehÄllet.

Som Android Police först rapporterade rapporterar vissa Netflix-tittare pÄ Android tillÀgget av alternativ för variabel uppspelningshastighet medan de tittar pÄ. Hastighetsalternativen inkluderar 0,5x, 0,75x, 1x (Normal), 1,25x och 1,5x. Beroende pÄ vald hastighet kommer ÄtgÀrden antingen att sakta ner till höger eller snabba upp som anvÀndaren önskar.

Om det finns en sÀrskilt invecklad actionscen kanske du vill sÀtta uppspelningshastigheten ner till 0,5x för att verkligen njuta av koreografin, medan lÄnga (och potentiellt trÄkiga) konversationer kan avnjutas bÀttre med 1,5x hastighet beroende pÄ showen. Valet Àr ditt, men det blir kanske inte ett val för alla om Netflix-tester tyder pÄ att det Àr en icke-start.

En talesman frÄn Netflix bekrÀftade testet i ett e-postmeddelande, och företaget slÀppte senare ett blogginlÀgg som sa att det bara testade funktionen pÄ mobil.

Netflix variabelt hastighetstest

“Det Ă€r en funktion som lĂ€nge har funnits pĂ„ DVD-spelare – och som ofta har begĂ€rts av vĂ„ra medlemmar”, skrev Keela Robison, Netflix Vice President. “Till exempel mĂ€nniskor som vill titta pĂ„ sin favoritscen igen eller vill gĂ„ lĂ„ngsammare eftersom det Ă€r ett frĂ€mmande sprĂ„k.

Men som rapporter passar inte testet bra för vissa i Hollywood. Ett antal skĂ„despelare och regissörer argumenterade pĂ„ Twitter för att pĂ„skynda eller sakta ner en scen motsvarar att “ta kontroll över andras konst och förstöra den”, som Aaron Paul, vars film, distribuerades av Netflix, hĂ€vdade.

Robison sa att Netflix Ă€r “kĂ€nslig för skaparproblem och inte har inkluderat större skĂ€rmar, sĂ€rskilt TV-apparater, i detta test. Vi har ocksĂ„ automatiskt korrigerat tonhöjden i ljudet vid snabbare och lĂ„ngsammare hastigheter. Dessutom mĂ„ste medlemmarna vĂ€lja att variera hastigheten varje gĂ„ng de tittar pĂ„ nĂ„got nytt – kontra att Netflix behĂ„ller sina instĂ€llningar baserat pĂ„ deras senaste val. “

Hon betonade ocksĂ„ att Netflix inte har “nĂ„gra planer pĂ„ att lansera nĂ„gon av dessa tester pĂ„ kort sikt. Och om vi nĂ„gon gĂ„ng introducerar dessa funktioner för alla beror pĂ„ vilken feedback vi fĂ„r.”

Uppspelning med variabel hastighet Àr inte en ny idé och kan vara mycket anvÀndbar nÀr du lyssnar pÄ ljud ensam, som podcasts. YouTube erbjuder det ocksÄ som en funktion pÄ videor, men alternativen för uppspelningshastighet Àr mer varierade, allt frÄn 0,25x till 2x.