Snabb laddning dödar batteriet: 40 W effekt reducerar kapaciteten till 70%, 15 W samtidigt bara 90%

Illustration bildIllustration bild

Vissa tillverkare, som Oppo, vill visa människor nya sätt att använda sina telefoner. Stor hastighet är också den hastighet med vilken deras telefoner kan laddas. Den senaste Oppo Ace2 erbjuder 65 W laddning, som kan ladda batteriet från 0% till 100% på bara 30 minuter. Men den har en enorm krok.

Snabb laddning för batteriet är en stor börda, vilket minskar dess totala kapacitet. Det är en av anledningarna till att stora tillverkare som Apple eller Samsung inte erbjuder vansinnigt kraftfulla laddare. Om en sådan modell hittas laddar de snabbt de första 70% – 80% med en snabb laddning och sedan sänks laddningen.

Vi har länge vetat att snabb laddning är skadlig. Vi visste dock inte exakta siffror. AnandTech-journalisten Andrei F. avslöjade i sitt Twitter-konto hur mycket kapaciteten minskar när man laddar 40 W-smarttelefonen från Oppo. Mätningarna bekräftades också av tillverkaren själv.

Oppo bekräftade direkt för oss att deras 40W försämras till 70% kapacitet i samma cykler 15W skulle till 90%. Det är allt en skit av skitmarknadsföring som försöker få fler siffror.

– Andrei F. (@ andreif7) 8 maj 2020

På samma gångvarefter den laddas 15 W. laddarens totala batterikapacitet har sjunkit till 90% från sin ursprungliga kapacitet när du använder 40 W laddning minska till 70% total kapacitet. Således kan man säga att snabb laddning förstör batteriet upp till 3 gånger snabbare.

Vi vet ännu inte de exakta mätningarna för mer eller mindre kraftfull laddning.

Stora spelare laddar långsammare, men säkrare

Batteriförlust är förmodligen en av de främsta anledningarna till att de största smarttelefonspelarna som Apple och Samsung inte har bytt till kraftfullare laddare. Apple har ställt in sina iPhones och laddare för att ladda vid 18 W. Samsungs smartphones laddas till 25 W. Men vissa modeller stöder också 45 W. Men det använder bara full effekt ett tag, vanligtvis de första 50%. Återstående kapacitet fylls på betydligt långsammare.

Om du använder en smartphone som stöder snabb laddning, har du märkt en kortare livslängd? Låt oss veta i diskussionen nedan!

Relaterade Artiklar

Back to top button