‘Snabb & amp; Furious ‘Screenwriter Talks AI, Genetically Enhanced Villains

 'Snabb & amp;  Furious 'Screenwriter Talks AI, Genetically Enhanced Villains

“Att rĂ€dda vĂ€rlden Ă€r enkelt, men att arbeta tillsammans kommer att bli en verklig smĂ€rta i röven.”

Det Ă€r tagline för den senaste iterationen i Universal Pictures största globala franchise; dess Ă„tta filmer har hittills tagit in över 5 miljarder dollar i biljettkontoret. spelar Dwayne “The Rock” Johnson som agent för diplomatisk sĂ€kerhetstjĂ€nst Luke Hobbs och Jason Statham som Deckard Shaw, en brittisk militĂ€relit som har blivit oseriös. Den hĂ€r gĂ„ngen gĂ„r de upp mot en ny nemesis – Brixton, en genetiskt förbĂ€ttrad krigare som spelas av Idris Elba – medan de kĂ€mpar mot ett jordförĂ€ndrande biofarligt virus.

Den Àr skriven och producerad av Chris Morgan, som har skrivit alla filmer sedan dess. Vi trÀffade honom nÀr han tog en paus frÄn redigeringssviten pÄ Universal Studios. HÀr redigeras och sammanfattas utdrag ur vÄrt samtal.

Chris, fantastiskt att prata med dig. Vad har fÄtt dig att komma tillbaka till universum sedan 2006, och vad var inspirationen bakom?
Det Àr bara en fantastisk vÀrld. Jag Àlskar samspelet mellan karaktÀrerna, [and] den vÄgiga ÄtgÀrden med bilarna. Men egentligen handlar det om kÀnslan av tillhörighet bland en grupp mÀnniskor som verkligen bryr sig om varandra. Det finns ocksÄ en stark kÀnsla av hjÀltemod som det Àr sÄ bra att skriva för. FrÄn och med framÄt har vi pratat om vilka andra Àventyr Hobbs kan gÄ pÄ. Sedan, nÀr jag skrev den scenen mellan Dwayne och Jason i fÀngelsecellen, visste vi att vi hade hittat en stor energi att utforska. Studion gick med pÄ och sa att vi skulle gÄ vidare och utöka Fast Universum, sÄ vi satte ihop en historia och jag kom med en tonhöjd. Och hÀr Àr vi.

Pratar vi hÀr, vi pratar med dig mÄnga veckor innan filmens slÀpp, och du Àr i redigeringssviten, eller hur?
[] Ja det Àr rÀtt. Vi har varit hÀr i. Jag vet inte hur lÀnge. Jag tog bara en paus för att ta det hÀr samtalet med dig. NÀr vi har avslutat mÄste jag gÄ in igen.

LĂ„t oss skĂ€ra direkt till de saker som PCMag-lĂ€sare vill veta, dĂ„. Idris Elbas “cybergenetiskt förbĂ€ttrade skottsĂ€kra övermĂ€nskliga” krigare som heter Brixton. Vad kan du berĂ€tta om honom?
Vi bestÀmde oss för att skapa en skurk tillrÀckligt för att gÄ mot tvÄ av de största actionstjÀrnorna pÄ planeten, vÄra större alfahjÀltar. Vi visste att det mÄste vara nÄgon sÄ kraftfull, sÄ dÄlig, sÄ smart att han kunde uppfattas som ett verkligt hot. Idris Àr en vÀn, och nÀr han kom in och verkligen Àgde den karaktÀren visste vi att den skulle bli bra.

Idris Elba som Brixton Lorr i Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Brixton Àr namnet pÄ det historiskt svarta brittiska kvarteret i London. Var det dÀrför du bestÀmde dig för att kalla Elbas karaktÀr det?
Ja, pÄ ett sÀtt. NÀr vi vÀl visste att Idris var ombord sprang vi idén förbi honom. Vi ville ha ett namn som fungerade. Han kommer frÄn London och bekrÀftade att det kÀndes rÀtt.

NÀr jag har tÀckt DARPA, bionisk medicin, genomik och cyborgs för PCMag, var jag nyfiken pÄ forskningen som gick in i Brixton-karaktÀren. Fick du topphemligt tillstÄnd för att umgÄs i coola militÀrklasser?
[] Jag önskar! Men pÄ allvar har jag alltid varit riktigt intresserad av framtida teknik. Min pappa var gymnasielÀrare och matade min fascination redan frÄn en tidig Älder. Jag har hÄllit kontakten med vad som Àr nytt pÄ National Academy of Sciences och en miljard andra webbplatser; deltog i vetenskapssalonger och gick till massor av sci-tech-presentationer.

Om du skulle kunna ha nÄgra genetiskt förbÀttrade modifieringar, som de du tilldelade Brixton, vad skulle du vÀlja?
Bra frĂ„ga. Hmm. Som författare i Hollywood skulle jag vilja vara skottsĂ€ker – det skulle vara anvĂ€ndbart. [] NĂ€r det gĂ€ller AI-förbĂ€ttringar? Uppriktigt sagt skulle jag vilja ha dem alla: snabbare processorkraft, mer lagring, högnivĂ„datakramning – ja, alla. Varför inte?

Trailer nr 5 tappade precis; prata med oss ​​genom din favoritinstallation.
Jag Àlskar trucken jagar helikoptern. Vi planerade alltid att göra en helikopter / lastbilsfinal och det gick verkligen. För den hÀr filmen ville jag lÀgga till mer av ett familjetema. Vi har Hobbs som tar oss tillbaka till Samoa. Sedan fÄr vi se Hobbs och hans bröder koppla ihop alla dessa lastbilar och Äka ut över berget. Fantastisk.

Att umgÄs pÄ Hawaii mÄste vara roligare Àn dagar med grön skÀrm i en studio nÄgonstans i Burbank.
[] Ja. Du vet, för den hÀr filmen har vi nÄgra otroliga bilder pÄ plats. Det blÄser mig alltid bort hur skickliga förarna Àr; nÀr du verkligen kommer in i de praktiska komponenterna i fordonsÄtgÀrden Àr det otroligt vad vi kan uppnÄ. Jag kÀnner mig tacksam för att jobba sÄ hÀr. Jag har mÄnga stunder en gÄng i livet i mitt jobb.

NÄgra favoritanekdoter frÄn att arbeta med The Rock? Jag lÀste att han har trÀnat tvÄ gÄnger nÀr du fÄr en anstÀndig espresso.
Det Ă€r sĂ„ sant. Men jag kommer att sĂ€ga detta, nĂ€r nĂ„gon frĂ„gar mig varför Dwayne Ă€r sĂ„ populĂ€r, sĂ€ger jag till dem att killen du ser och gillar pĂ„ skĂ€rmen – det Ă€r den verkliga han. Det finns inget lager mellan hans sociala medier och den riktiga Dwayne. Han har en otrolig arbetsmoral och jag har tur att vi har blivit sĂ„ bra vĂ€nner. NĂ€r vi Ă€r pĂ„ plats och hĂ€nger i hans slĂ€pvagn – sĂ€rskilt nĂ€r Hiram Garcia, hans producentpartner och Ainsley Davies, som driver mitt produktionsföretag med mig ocksĂ„, finns runt – och vi testar dialograder, vi alla bara knĂ€cka av att skratta sĂ„ hĂ„rt.

Dwayne Johnson som Luke Hobbs i Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

LÄt oss prata prylar och redskap: Du har distribuerat Gurkha LAPV [Light Armored Patrol Vehicle] i tidigare filmer, och jag hörde att du var tvungen att be McLaren-mekaniker att omprogrammera sina marker för den hÀr. Allvarligt?
Ja vi gjorde. [] I universum representerar fordonen sjĂ€len hos sina förare. Hobbs tenderar att köra fler militĂ€ra fordon, men Shaw (Statham), han handlar om precision, stil och smyg. SĂ„ vi visste att vi ville ha en brittisk bil. McLaren var ett utmĂ€rkt val, och Jason sa att varumĂ€rket ocksĂ„ var viktigt för honom. Vi sköt sedan scenen med McLaren 720S i Glasgow. Men vi behövde lura det som en stuntbil – du vet, för att bli ful, pĂ„ det mest snygga sĂ€ttet. Men bilen Ă€r sĂ„ vĂ€l utformad att den motverkade allt vi försökte fĂ„ den att göra. Till slut ringde vi in ​​McLaren-ingenjörerna och de bad oss ​​beskriva exakt hur varje stunt var tĂ€nkt att fungera. Det tog ett tag att rĂ€kna ut det, men till sist knĂ€ckte de koden och fick det att hĂ€nda för oss. Det Ă€r en nivĂ„ av engagemang som du ser pĂ„ dessa filmer. Det var fantastiskt.

Jason Statham som Deckard Shaw i Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Lite bakgrund om dig: Àr det sant att du skrev ditt första manus nÀr du arbetade i en videobutik nÀra NASA JPL?
ja! Det finns inte lĂ€ngre, men jag jobbade pĂ„ en videobutik i La Canada Flintridge, för lĂ€nge sedan, i nĂ€stan ett decennium. Det var en sĂ„ bra trĂ€ning för en manusförfattare för jag fick verkligen lĂ€ra mig vad folk ville se; att prata med dem om de videor de hyrde och vad de tyckte om dem. Jag skulle spendera timmar pĂ„ att blĂ€ddra i gĂ„ngarna, titta pĂ„ genrer, lĂ€ra mig om film – den bĂ€sta utbildningen, verkligen. Det fick min hjĂ€rna att trĂ€nga igenom.

LĂ„t oss prata om Harrison Ford.
Du har gjort din forskning.

Det Àr dÀrför Jason Stathams karaktÀr heter Deckard [Shaw] efter, eller hur?
Korrekt. Men hÀnder nedÄt mÄste jag sÀga att det har haft mest inflytande pÄ mig och mitt arbete. Det Àr det perfekta exemplet pÄ en stor berÀttelse om hjÀlte, med riktigt subtila och smarta karaktÀrbÄgar.

En banbrytande film. NÀr sÄg du det först?
Min pappa tog mig pÄ en fredagskvÀll nÀr den öppnade vid det som dÄ kallades Graumans kinesiska teater pÄ Hollywood Boulevard. Jag hade ingen aning om vad det handlade om. DÄ slÀpvagnar gav inget bort. Men frÄn första minuten var jag ansluten. Vi stannade för att titta pÄ nÀsta screening back-to-back, de dagar dÄ du fortfarande kunde göra det.

TyvÀrr antar jag att du mÄste komma tillbaka till redigeringssviten nu.
Det gör jag, det gör jag verkligen – vi Ă€r djupt inne i de sista etapperna innan vi lĂ„ser bilden och lĂ€gger otrolig omsorg för att göra den sĂ„ bra som möjligt.

Tack igen för att du pratade med oss.
Hej, du Àr mycket vÀlkommen.