Smartestresstest: Inuti Oppos Shenzhen-fabrik

Smartestresstest: Inuti Oppos Shenzhen-fabrik

Shenzhen, en modern metropol som har blivit ett nav för Kinas teknologisektor, Àr hem för en av smarttelefonjÀttens Oppos nio fabriker i regionen, och vi fick en titt inuti.

Det Àr dÀr Oppo bygger sina senaste enheter, inklusive Reno 2, den kommande Reno 3 5G och Find X2, som har visat sig vara populÀra i Europa och Indien men Ànnu inte har nÄtt USA.

Inuti byggnaden matas rullar av motstÄnd, transistorer och kondensatorer genom dyra maskiner som automatiserar tillverkningen av moderkort. Robotarmar, som de du hittar pÄ vilken monteringsbana som helst, sÀtter nyligen prÀglade telefoner genom dubbla kameror, antenner och GPS-tester.

I slutet av tillverkningsprocessen placeras telefonerna i tvÄ rum: ett av metall som reflekterar radiovÄgor och testar enhetens genomsnittliga effekt; och en annan, helt mörk, som efterliknar telefonen som anvÀnds i ett oÀndligt utrymme utan nÄgon osynlig störning.

Det Àr dock inte slutet pÄ berÀttelsen; innan telefonerna Àr redo att skickas till vÀrlden gÄr de igenom noggranna tester. LÀs vidare för att se vad Oppo-enheter tÄl innan de levereras till konsumenter.

Annons

Dropptestet

För att sÀkerstÀlla att dess telefoner kan överleva eventuella stötar och blÄmÀrken tappar Oppo dem tvÄ gÄnger pÄ de sex ytorna, Ätta hörn och 12 kanter runt skÀrmen och baksidan frÄn en höjd av 1,5 meter. Om den överlever höjs höjden till 1,8 meter.

Drop Test 2: Electric Boogaloo

De sÀger att ju större de Àr desto hÄrdare faller de (Pitbull, 2013) men för Oppo Àr det inte det enda nödvÀndiga dropptestet. Oppo slÀpper ocksÄ sex telefoner Ät gÄngen frÄn en höjd av 2 tum över 56 000 gÄnger.

FĂ„ det inte vridet

För tider nÀr saker blir stressande, ser Oppo ocksÄ till att telefonerna klarar nÄgra vÀndningar. Denna maskin klÀmmer fast varenda Ànde pÄ telefonen och ser till att enheten kan överleva tortyren, sÀrskilt frÄn barn som spelar mobilspel.

VĂ„t, men arbetar

Telefonen douses ocksÄ i en roterande vattenström. Medan Oppos enheter, som Find X och Reno 2, inte marknadsförs som vattentÀta, Àr det trevligt att veta att du kan ta ut din telefon i ett regnskur utan att vara alltför orolig för att den ska sÀtta pÄ igen.

SlÄ pÄ dem

PÄ tal om att sÀtta pÄ den, kan de hÀr strömbrytarna slitna, eller de skulle, om Oppo inte testade dem. Ett litet mekaniskt finger trycker pÄ volymknapparna och strömbrytarna 100 000 gÄnger och testar fingeravtryckssensorn under skÀrmen en miljon gÄnger innan telefonen nÄr allmÀnheten.

Skydda hamnarna

Oppo mÄste ocksÄ se till att dess kablar kan överleva vardagen. Hörlursuttaget (för telefoner som fortfarande har dem) sÀtts in och tas ut mer Àn 10 000 gÄnger. Detsamma gÀller USB-C-laddningskabeln, men inte alla fÄr det första gÄngen, sÄ Oppo ser ocksÄ till att kontakten kan överleva att sakna porten genom att knacka pÄ den mot telefonen 5000 gÄnger.

Ladda batterier

För att du inte ska fÄ ett felaktigt batteri laddar Oppo telefonen och lÄter den gÄ ner frÄn 100 procent till 10 procent. Sedan gör det det igen. Och igen. Varje enhet som gÄr igenom detta test drivs slutligen upp och gÄr ner cirka 15 000.

HÄll dina kablar sÀkra

MÀnniskor kan byta ut sina telefoner mindre och mindre, men laddningskablar Àr notoriskt opÄlitliga. Oppo försöker se till att de lever sÄ lÀnge de kan, dock genom att svÀnga dem fram och tillbaka 10 000 gÄnger.

Oppo: USA Àr den mest svÄra marknaden

Den kinesiska smarttelefonjÀtten sÀger att den vill bygga upp sin kapacitet pÄ andra marknader, som Europa och Japan, innan man försöker komma in i det operatörsdominerade USA. Oppos VP och VD för Global Sales, Alen Wu, förklarar.

Vidare lÀsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bÀsta val