Smarta hörlurar marknaden blomstrar med ledande Apple Airpods

Även om efterfrågan på smartphones har varit låg har marknaden för bärbara apparater, särskilt smarta trådlösa öronproppar, blomstrat, enligt forskningsföretaget IDC.

Under årets tredje kvartal ökade leveranserna av bärbara enheter som helhet med 94,6 procent jämfört med året innan och nådde totalt 84,5 miljoner enheter, rapporterade IDC på måndag.

Ökningen beror till stor del på en underkategori av produkter som IDC klassificerar som “hearables”. Dessa enheter är mer än bara Bluetooth-aktiverade hörlurar, men trådlösa hörlurar som innehåller en extra smart funktion, som möjligheten att aktivera en röstassistent på din telefon, spåra din hälsostatistik eller tillhandahålla språköversättning.

Wearables IDC-uppdelning

Under det tredje kvartalet stod de smarta öronkläderna för 48,1 procent av alla transporter i kategorin bärbara produkter. Dessutom ökade försändelserna till öronkläderna med 242,4 procent från samma period för ett år sedan.

Däremot fångade smartwatches bara 20,9 procent av bärbara marknaden medan armband tog 22,7 procent. För båda kategorierna var tillväxten för båda kategorierna mer blygsam på 48 procent.

En stor anledning till att människor köper apparater är att många smartphones inte längre har hörlursuttag, sa IDC-analytikern Jitesh Ubrani till PCMag. Som ett resultat har konsumenterna nu större anledning att prova och köpa ett par smarta trådlösa öronproppar.

Priserna på produkterna sjunker också när de för några år sedan kan variera från $ 400 till $ 300 i pris. “Idag kan du enkelt få ett par för mindre än 100 dollar”, sa Ubrani.

Hearables IDC-uppdelning

Kanske till ingen överraskning är Apples Airpods ledande som den bästa produkten. Under tredje kvartalet dominerade företaget med en marknadsandel på 56 procent och levererade 22,8 miljoner enheter. Samsung kom emellertid på andra plats med endast en andel på 13,8 procent.

Kampen för hearables-marknaden kommer dock bara att öka när leverantörer som Amazon och Microsoft går med i festen genom att erbjuda sina egna smarta trådlösa öronproppar. “Jag tror att det finns mycket utrymme för expansion”, tillade Ubrani. “Människor är villiga att spendera och ge dessa produkter ett skott.”

Relaterade Artiklar

Back to top button