Slovakiska ESET igen globalt: Upptäckte en allvarlig sårbarhet i Windows 7

Vi lever i en värld full av tekniska förbättringar och intressanta mjukvaruinnovationer. Samtidigt finns det dock människor i världen som vill dra nytta av de olika brister och sårbarheter som ingår i många system.

En av dem är den åldrande men fortfarande extremt populära Windows 7. Men tack vare det slovakiska ESET: s ärliga arbete finns det ett problem mindre.

ESET-säkerhetsteamet har upptäckt ett fel i kärndrivrutinen win32k.sys, vilket gjorde det möjligt för angripare att få kontroll över systembehörigheter. Lupa.cz-servern kom med en nyhet, senare delade ESET själv den.

Kärnan i denna händelse är det faktum att angriparen kan få de högsta systembehörigheterna och därmed helt kontrollera den infekterade enheten genom att köra en normal applikation på ett äldre Windows-system utan lämplig patch win32k.sys.”Miroslav Severák, teknisk chef för den tjeckiska grenen av ESET, beskriver svårighetsgraden av sårbarheten i en intervju för Lupa-servern.

Windows 7 är fortfarande populärt

Windows 7 är fortfarande en av de mest populära och utbredda versionerna av operativsystemet från Microsoft. Även om den amerikanska jätten borde ha reagerat på ett allvarligt misstag, gav det angriparna tillräckligt med tid att missbruka det, särskilt i Östeuropa.

Så om du fortfarande använder en Windows 7-dator eller bärbar dator, se till att du letar efter och installerar uppdateringar när du först börjar.

Relaterade Artiklar

Back to top button