Slack fixar delvis avbrott som stör kontorsarbetarnas chatt

Slack Technologies Inc upplevde avbrott och försämrade prestanda i mer än sex timmar på måndag, vilket stör jobbet för tusentals kunder som har blivit mer beroende av kontoret-chattrumstjänsten under arbetet hemifrån.

”Vi har bekräftat att Slack borde fungera som förväntat” kl. 16.41 New York-tid, sa företaget på sin webbplats. ”Vi fortsätter våra ansträngningar för att undersöka och se till att detta problem inte uppstår igen. Vi följer upp här med en sammanfattning när vi har mer information. ”

En företags taleskvinna hade tidigare avböjt att kommentera orsaken till störningen som började klockan 10 och sa att Slack vet “hur viktigt det är för människor att hålla kontakten.”

San Francisco-baserade Slack har mer än 130 000 betalda kunder runt om i världen och tusentals fler gratisanvändare. Programvarutillverkarens tjänst är en kombination av ett kontorschattrum och en arbetsflödesplattform för att automatisera uppgifter. Måndagens incident var andra gången på en vecka som Slack har upplevt försämrad prestanda, vilket företaget också rapporterade den 29 september. Amazon Web Services är Slacks “föredragna molnleverantör”, men Amazon.com Inc.-enheten rapporterade inga problem om dess status sida.

Affärsanställda tappar 28 minuters produktivitet varje gång de har en IT-fråga, visar forskning som beställts av Nexthink SA, ett europeiskt teknikföretag. För stora företag kan detta också lägga till så många miljoner dollar i förlorad arbetstid per år.

Relaterade Artiklar

Back to top button