Škoda Vision X ser hisnande ut: Den nya SUVn sägs komma nästa år!

Škoda är känt för att förvandla sina koncept till ungefär ett år efter lanseringen i ett av utställningsrummen. Sådan var berättelsen om Škoda Vision S, som senare blev Kodiaq. Den här gången visade biltillverkaren oss Vision X, den minsta av de tre stadsjeeparna som den vill inkludera i sitt erbjudande nästa år.

I ord Škoda den sista bilen ska se ut som en Vision X, vilket inte överraskar oss alls. Titta bara på hur Vision S såg ut och hur Kodiaq såg ut. En sak fascinerade mig dock särskilt mest i limegrön skönhet. Saken är tunna LED-strålkastare, som ser för “dyra” ut för Škoda att implementera i ett fordon som är designat för dem som inte bara tänker med hjärtat utan också med huvudet.

Axelavståndet mäter 2645 mm, vilket skiljer sig från både Volkswagen T-Roc och SEAT Arona. Det blir därför intressant att se på grundval av vilken nyhet från Škoda faktiskt kommer att skapas.

Ännu mer intressant är dock infotainmentsystemet inuti. SEAT ligger bakom utvecklingen och målet med utvecklingen är att få kontroll med ett ännu mindre antal hårdvaruknappar. Det är ännu inte helt klart om biltillverkarna i VW Group kommer att gå i den riktning som Tesla har ställt in och därmed mot surfplattan.

När det gäller prestanda måste jag dela upp Vision X i två delar. Framaxeln drivs av en 1,5-liters fyrcylindrig superladdad CNG-motor som ger 130 hästkrafter och 200 Nm vridmoment. Men Vision X är också en hybrid, men det är för närvarande inte riktigt klart om hybridversionen kommer att säljas. Den elektriska motorn monterad mellan bakhjulen kan utveckla upp till 1 000 Nm vridmoment, vilket är ett helt galet värde för Škoda eller en annan bil.

På ett eller annat sätt kommer vi att se vad Škoda kan göra för oss nästa år. Hittills ser det väldigt lovande ut!

Relaterade Artiklar

Back to top button