Skarp återhämtning i Indien-tillverkade telefoner förmörkar Nokia blip

foxconn, foxconn investering, nokia, nokia india växt, nokia chennai växt, foxconn investerar i Indien, foxconn india växt, Louis Woo, foxconn ravi shankar prasad möte, teknologinyheter, gadget Foxconn fördubblar ansträngningarna för att driva ett förslag om en fullfjädrad fabrik för tillverkning av mobiltelefoner i Indien.

Tillverkningen av mobiltelefoner i Indien är på en kraftig återgång och har mer än övervunnit det blip som drabbades av för drygt 24 månader sedan från produktionsstoppet i Nokias Chennai-anläggning. Foxconn fördubblar ansträngningarna för att driva ett förslag om en fullfjädrad fabrik för tillverkning av mobiltelefoner i Indien, för vilken Foxconnans chef för Apple-projektet, Louis Woo, hade ett möte med kommunikations- och IT-minister Ravi Shankar Prasad för drygt fjorton dagar sedan. Den taiwanesiska leverantören kan gå med i listan över utrustningstillverkare som har vidarebefordrat förslag på totalt 8 141,26 Rs under ett statligt flaggskeppsincitamentsprogram under de senaste två åren. Av detta har förslag kumulativt värt Rs 3.047,13 crores redan godkänts.

Woo, Foxconns projektledare för Apple, diskuterade de taiwanesiska kontraktstillverkarens Indien-planer i sitt möte med Prasad och uttryckte oro över förseningar i ett tidigare förslag om att inrätta en produktionsanläggning i Maharashtra. ”Apple undersöker alternativen (att tillverka sina produkter) i Indien. Foxconn ansvarar för Apples tillverkningsverksamhet hade träffat mig. De har visat ett stort intresse för vår marknad eftersom över 56 procent av deras försäljning kommer från Indien, berättade Prasad för The Indian Express i en ny intervju.

Källor vid avdelningen för telekommunikation sa att Woo tillsammans med två andra tjänstemän träffade Prasad den 21 april för att diskutera deras planer på att inrätta en tillverkningsenhet för flera miljarder dollar i Maharashtra. Ett samförståndsavtal undertecknades mellan staten och företaget för samma förra året.

Under mötet sa källor att Prasad uppskattade Foxconn till de viktigaste politiska initiativ som tagits av NDA-regeringen som skulle gynna de som tillverkar elektronik lokalt.

De flesta av de förslag på telekomtillverkning som hittills har kommit in har dirigerats genom Modified Special Incentive Package Scheme (M-SIPS), som ger ekonomiska incitament för att kompensera funktionshinder och locka investeringar i tillverkning av elektronikprodukter (inklusive telekom). Systemet är tillgängligt för både nya projekt och expansionsprojekt. Enligt M-SIPS, för telekom, har investeringsförslag till ett värde av 8141,26 cror mottagits och förslag till ett värde av 3,047,13 cror har redan godkänts, indikerade tjänstemän.

foxconn, foxconn investering, nokia, nokia india växt, nokia chennai växt, foxconn investerar i Indien, foxconn india växt, Louis Woo, foxconn ravi shankar prasad möte, teknologinyheter, gadget

Enligt kommunikationsministeriet har kumulativa investeringsförslag värt cirka Rs1,05 lakh crore sedan maj 2014 till mars 2016 mottagits i DeitY under M-SIPS för projekt som, förutom telekom, inkluderar vertikalerna för displayfabrik, sol , fordonselektronik, elektroniska komponenter och konsumentelektronik.

Tjänstemän indikerade att större investerare som har vidarebefordrat förslag inkluderar Bosch, Continental, GE, Sterlite, Mundra Solar, LG, Haier, Flextronics, SFO Technologies, Lava, Micromax, Karbonn, BHEL, Bharat Electronics Ltd, Jabil, Amphenol Interconnect India Pvt. Ltd., Tata Power, Harman, Shogini, Magneti Merelli, Calsonic Kansei, Vihaan Networks, Hero Moto Corp, Salcomp, Syscom och Perto.

I juli 2015 godkände regeringen förlängning och utvidgning av M-SIPS till att omfatta 15 nya produktkategorier som inte täcktes tidigare och några förenklingar infördes – inklusive tillåtande av M-SIPS-incitament från den dag då ansökan lämnades in. utbetalning av incitament på kvartalsbasis jämfört med årsbasis enligt det tidigare systemet och tillåtande av M-SIPS i någon del av landet mot endast i anmälda områden.

Relaterade Artiklar

Back to top button