Ska Hero-kort förbjudas från Arena? – Hjärtsten

Skulle Hero-kort – de nya Legendaries som introducerades med Frozen Throne-expansionen – förbjudas från Hearthstones Arena-läge.

Det är en fråga som dyker upp vid sidan av allmänhetens oro för det nya utkastssystemet för synergi, som ger dig vissa synergistiska kortalternativ i de första valen av ett givet Arena-utkast.

Kripparian har nyligen publicerat en ny video där han argumenterar helt och hållet för Yes-lägret. Han gör det av ett antal skäl, som vi har sammanfattat efter videon i fråga som också innehåller ett antal spel som lyser upp detta problem:

Här är en allmän sammanfattning av hans argument:

– Inte alla hjältekort är omedelbart spelvinnande, men några av dem – som Priest, Warlock (med demoner) och Mage – är det.

– Även om dessa kort är bra för att skapa ett långsammare konstruerat spel, är de trasiga i Arena eftersom däckens kraftnivåer tenderar att vara lägre. Skillnaden mellan ett bra Mage-däck och ett bra Mage-däck med Frost Lich Jaina är enormt och förnekar spelarnas skicklighet.

– De första korten du får är från en ny synergipool, och medan vissa klasser har dessa nya hjältekort i den poolen har andra inte. Med tanke på att du kommer att få ett Sällsynt eller bättre kort i ditt första val – och det finns större vikt mot klasskort från den nya expansionen – kommer du att se en massa av Mage och Warlock i Arena.

– Discovery-mekanikern är ett problem eftersom den ger kort med högt värde i ett spelläge med låg effekt. Hjältekorten är en del av Discovery-poolen, och tänk så på hur ett tidigare OK-kort som Kabal Courier nu ger dig tre chanser att få ett hjältekort, och för en klass som du inte ens hör till!

Sammanfattningsvis argumenterar Kripp för att dessa kort inte bara ska förbjudas från utarbetningsfasen utan också från Discovery-poolen – med andra ord, helt elimineras från formatet, utan möjlighet att visas i detta område av spelet på något sätt.

Relaterade Artiklar

Back to top button